Zweden18 april 2022, door Barts Boekje

Hier wil je zijn: een heerlijk vissershuisje op het strand van Gotland

Zweden, 18 april 2022, door Barts Boekje

Hier wil je zijn: een heerlijk vissershuisje op het strand van Gotland

Gotland! Dit is een favoriet, en al helemaal wanneer dit soort fijne huisjes getipt worden. Gotland is Zwedens meest creatieve, bruisende eiland op zo'n honderd kilometer van het vasteland. Het grootste Zweedse eiland waar tout bekend Stockholm in de zomer graag vertoeft. Off-season schrijven bekende schrijvers hier stapels boeken en bekende en onbekende keramisten kleien nog net niet tot ze een ons wegen. Dit is het eiland waar Zweden veruit de meest vrouwelijke bedrijfseigenaren per vierkante kilometer wonen. Én het eiland waar op het strand van Salthamn (Gotlands absolute hier-wil-je-zijn-oase) dit vissershuisje op jou staat te wachten.

 

Ook een hele fijne in de Zweedse sferen: Stora Gåsemora op het rustige eiland Fårö.

In camouflageoutfit gehuld huisje boordevol romantiek

In camouflageoutfit gehuld huisje boordevol romantiek

Zacht kabbelende golven van de Oostzee zijn je wekker. Zonnestralen vallen door de houten façade op de wang van de, naast je, nog slapende viking. Doe je de deur open, dan is er dikke kans dat je zwanen en andere vogels voorbij ziet vliegen. Hoppa, midden in de natuur. Wandelen is bijna onmogelijk: om de haverklap moet je bukken om de fossielen te bewonderen uit de tijd dat Gotland nog net niet op de hoogte van de evenaar lag. Geweldig. Dagelijkse kost voor de gemiddelde Gotlander. Haalbare dagelijkse kost voor jou.

SALTHAMN ALS ULTIEME NATUURLIJKE VOORAADKAST

SALTHAMN ALS ULTIEME NATUURLIJKE VOORAADKAST

Op de vruchtbare grond van Salthamn’s zette sympathieke gastvrouw Jacqueline haar eerste stappen en leerde ze eerder wildplukken dan praten. Free spirit Jacqueline verwezenlijkt hier samen met haar bevlogen team haar meisjesdroom. Met een enorme dosis energie toveren ze Salthamn om tot een duurzame oase waar de natuur je leven bepaalt. Velden vol verse groenten, kruiden, eeuwenoude fruit- en notenbomen, vers gevangen vis en vele wildplukvarianten als basis voor pure belevingen, kookworkshops, culinaire gestoelde business events, bruiloften (ja ja bruiloften, wil je!) en creatieve uitspattingen. U vraagt, Jacqueline en haar team draaien. Yearround!

Huur je het huis voor een romantische retraite of om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek, dan is heel Salthamn je tuin. Inclusief outdoor kookwalhalla, zalmvisparadijs, zonnebloemen en lavendeloase, en overal plaatsen om te dineren met een spectaculaire zonsondergang als toetje.

Wat een wereld, de zoute haven van Salthamn. Zet dit vissershuisje, inclusief kitchenette, comfortabele slaapbank en cosy eethoek op de bucketlist en wel helemaal bovenaan. Ideaal toch; buiten een badkamer en een paar stappen verder de zee. Helemaal voor jou en je gezelschap. Of gewoon helemaal voor jou alleen. Voor dat welverdiende beetje me-time. Komt wel goed hier.

Visserhuisje Salthamn