Indonesie, Bali4 juni 2022, door Iben Dekker

Santanera Canggu, Bali

Indonesie, Bali, 4 juni 2022, door Iben Dekker

Santanera Canggu, Bali

Voor een hap en een drank met Latijns-Amerikaanse smaken, Europees invloeden en fijne lokale ingrediënten when in Bali: Santanera is the place to be. Deze hippe en gewilde eet- en drinkbestemming staat drie verdiepingen hoog in de populaire wijk Canggu. Canggu? Ja joh, je kent het wel: het hipste dorp van het eiland in het westen van Bali. Meerdere topadressen hier (lees: drukbevolkt, dat wel - voor je rust ga je naar de meeste van hen niet heen) en met elk hun eigen strand (en waar je heel goed kunt surfen). Terug naar Santanera Canggu, Bali. Het menu hier is geïnspireerd door de reizen van chef-koks Andres Becerra en German Rincon uit Colombia. Spoiler alert: dat is goed gelukt! Kies uit de fijne huisgemaakte culinaire hoogstandjes, zoals de bocados – lichte hapjes – selectie, hamachi ceviche, coquille en zalmkuit tartelette of de kenmerkende dry-aged eend. Klinkt al goed? Snappen we! En dan heb je het nog niet eens geproefd...

Santanera

Santanera

De chefkoks achter het Santanera-menu zijn Andres Becerra en German Rincon: twee culinaire fijnproevers uit Colombia met een levenslange passie voor seizoensgebonden en duurzame producten. Ze hebben hun vak aangescherpt in een handvol bekroonde restaurants over de hele wereld. Van het gastronomische paradepaardje van Colombia, Leo Cocina y Cava, tot de instelling van Melbourne, Movida Aqui en met een Michelin-ster bekroonde Els Casals. De chefkoks van Santanera brengen hun internationale repertoire naar de teakhouten tafelbladen van Canggu, Bali. Het menu van Santanera verenigt keukens van de wereld in hun beste vorm. Biologische, boerderij-tot-bord-producten staan ​​centraal, waar elk ingrediënt is voorbereid en verfijnd om eigentijdse tapasborden te creëren om te ruilen, proeven en delen. Gerookte, opgeklopte, gemarineerde of gegrilde, boerderijverse lekkernijen van land en zee worden op indrukwekkende wijze opnieuw vormgegeven in gerechten uit Latijns-Amerika, Europa, de Middellandse Zee en daarbuiten.

Het interieur? Strak, stijlvol en met hedendaagse kunstwerken, aan de foto’s te zien zit dat al goed. Overdag is dit smart-casual Canggu-restaurant een lichte maar gezellige ruimte om te werken en te grazen onder binnenpalmen en extra grote lichte tinten. Beklim ‘s avonds de wenteltrap naar het dakterras met uitzicht op de oceaan, waar aperitieven bij zonsondergang en zwoele diner vibes wachten. Wijnliefhebbers kunnen hun weg vinden naar de grote en overvloedige kelder en delicatessen, terwijl de besten van Canggu zich kunnen mengen en mengen in de weelderige privé-zaal, omlijst door kamerhoge ramen en hoge bogen.