Nederland, Amsterdam21 juli 2020, door Michel + Renske

Friedhats Fuku café in Amsterdam West

Nederland, Amsterdam, 21 juli 2020, door Michel + Renske

Friedhats Fuku café in Amsterdam West

Hoppa, toen waren we éindelijk binnen bij dit gezellige kleurrijke zaakje in Amsterdam West waar we al veel te vaak voorbij fietsten. Friedhats Fuku café (wat is het toch met die ingewikkelde namen in Amsterdam de laatste tijd? Check ook het leuke Schuurmanoomkensgrassotti maar eens) is de naam. Een zaakje dat er al even zit en waar we nu waarschijnlijk nooit meer zomaar aan voorbij gaan: Fuku (we mogen Fuku zeggen) is namelijk lekker, gezellig en het afstappen waard.

Friedhats Fuku

Friedhats Fuku

De gemiddelde koffiedrinker die niet zo picky is, zal het niet opmerken maar de koffie van Friedhats Fuku is anders dan normaal. De smaken zijn intenser en opmerkelijker dan bij de gemiddelde koffiebranders en -zetters. Laat dat nou net aan ons besteed zijn!

Het koffietentje heeft een lekker bankje om buiten te zitten maar ook binnen is voldoende plek voor een goed gesprek met een dito koffie erbij. Achterin wordt aan de bar ook gewerkt dus eigenlijk is Fuku een plek voor iedereen. Mooi weer? Er is ook nog een tuin met een paar zitplaatsen. Overal staan krukken die je gezellig bij elkaar kunt schuiven (of juist niet) en dat maakt alles lekker easy going. Oh, en als je met trek naar binnen stapt zijn er ook snacks te krijgen dus do not worry.
Voor de thuiskoffiezetter zijn er ook nog voldoende meeneemopties: zowel voor espresso als filterkoffie. Voor durfals is er een abonnement waarbij je je dagelijkse (en altijd wisselende – verrassing!) koffiebonen opgestuurd krijgt.