Nederland, Amsterdam6 november 2022, door Demi Passier

Secret Garden restaurant met Nikkei Cuisine in hartje Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 6 november 2022, door Demi Passier

Secret Garden restaurant met Nikkei Cuisine in hartje Amsterdam

Trek die hakken, je pak en je mooie tas maar uit de kast - want uit eten gaan bij Secret Garden is één groot feest. All-out it is! Waar deze 'geheime tuin' zich bevindt, is in hartje Amsterdam aan de Reguliersdwarsstaat. Je zou er zo voorbij lopen, want de deur is volledig bedekt met planten. Oké oké, doet de naam eer aan. Wat je op deze avond te wachten staat? Een exotische en sexy sfeer, Peruaanse cocktails, DJ's, en goed (maar dan ook écht goed!) eten gebaseerd op de Nikkei Cuisine. Ehh sorry wat? Dit is een mix van de Japanse en Peruviaanse keuken. Hierbij worden de delicate en elegante smaken van Japan gemengd met het heerlijke frisse, soms pittige van Peru.

 

Heb je na het eten nog zin om een dansje te wagen? Afijn, je rolt namelijk gelijk door naar meer cocktails aan de Reguliersdwarsstraat, of een potje karaoke zingen bij Duke of Tokio kan natuurlijk ook.

De sfeer

De sfeer

Bij binnenkomst valt je mond al open. Het voelt een beetje alsof je een andere wereld instapt, waar je omringd wordt door veel donkergroen en blauwe tinten. De muren zijn bezaaid met bloemen en planten voor die extra touch over het exotische behang. Loop je een stukje door langs de bar, dan sta je oog in oog met een grote pauw in een gouden kooi. Die wil je niet laten ontsnappen in die geheime tuin. En het plafond, daar wil je de hele avond naar kijken. Je tafelgenoot mag dan eigenlijk niet beledigd zijn als jij af en toe even afdwaalt. Want ja dat gaat gebeuren, je wil de hele tijd om je heen kijken.

 

Het restaurant

Het restaurant

Het restaurant is in verschillende gedeeltes opgedeeld. Je begint met het sippen van een cocktail in de Green Room. Fine dining doe je achterin, in het Garden Restaurant. Of je neemt plaats in de Bar & Lounge, waar de DJ de hele avond plaatjes draait. In de lounge zit je op grote suède stoelen en banken waar je de hele avond niet meer af wil komen. Maar ook aan de bar eten is hier een feestje. Moet je toch even naar de wc, waar je eigenlijk geen zin in hebt omdat je eten er bijna aankomt (guilty), ga dan toch. Want het is letterlijk een feestje om naar de wc te lopen.

 

De cocktails

De cocktails

Hier kun je geen foute keus in maken. Je kunt kiezen uit de signature cocktails, Peruaanse cocktails, Gin Tonics (in Secret Garden stijl – denk aan hinten van Yuzu en Bloesem) en mocktails. Of je kiest voor ‘Faith‘, een verrassing van de bartender. Aanraders? De Tokyo Mule gemaakt van Sake, Elderflower, limoen, honing, ginger beer, lemongrass & shiso. Ook dubbel en dwars goedgekeurd is de Chicha Sour met La Diablada Pisco, Chica Morada, limoen en eiwit voor die heerlijke schuimlaag. Heb je voor de late shift gekozen? Dan kun je je avond hier afsluiten en probeer je ze gewoon allemaal terwijl de muziek steeds een beetje harder wordt. Voetjes van de vloer…

Het eten

Het eten

Oké, dan last but definitely not least – het eten. Welke gerechten kun je echt niet missen? Eerlijk is eerlijk, dit gaat een lastige keuze gaat worden. Het liefst bestel je namelijk alles van de kaart. Zeker de gerechten met de gekke namen, die wil je. Goed om te weten, het idee is dat je alles deelt. Bestel het in één keer en de bediening zorgt er haarfijn voor dat de gerechtjes rustig na elkaar op tafel worden gezet zodat je lekker lang kunt tafelen. De tafel is dan ook 2 uur en een kwartier de jouwe. Dan de keuken – deze vertelt dus het verhaal van de Nikkei Cuisine. ‘s Ochtends komt dan ook alle verse vis binnen die vervolgens de hele dag gefileerd en bereid wordt. Elk gerecht is op een andere manier bereid dan je gewend bent. Alles gegarneerd met gezellige kleuren. Werkelijk een feestje op je bord. Maar vooral in je mond.

De aanraders

De aanraders

Oké, die aanraders dus. Honderdtien procent zeker begin je met de edamame boontjes, die worden gegrild (i.p.v. gestoomd) waardoor ze een rokerige smaak krijgen. Daarna bestel je de tostada met guacamole, die vers aan je tafel bereid wordt. Dan de tuna tamago, een soort sushi maar dan in een bakje met kwartelei en kaviaar. Tip: eet deze van onder naar boven zodat je alles op de lepel hebt liggen. Anders krijg je het eitje rauw in je mond. Ook wil je de scallop a la plancha (gegrild) met tomatenballetjes, geserveerd op een grote schelp. Alsof het recht uit de zee op je bord is gekomen.

Ga dan door met Pani Puri. Dit zijn holle balletjes gevuld met steak of tonijn tartaar. Pani Puri betekent dan ook letterlijk ‘water in gefrituurd brood’. Maar hoe komt al dat lekkers in dat balletje denk je dan? Dit is een heuse kunst. Elke dag maken ze kleine gaatjes in de balletjes (zonder deze te breken) waarna ze deze vullen met al dat lekkers. En dan te bedenken dat dit het meest bestelde gerecht is, flink doorspuiten dus. Ook errug lekker is de torched (gebrande) scallop ceviche. En wat wellicht niet je eerste keuze zou zijn is de esquites (geroosterde) mais salade, zo simpel maar zó lekker. Als hoofdgerecht (maar alsnog om te delen) wil je de crispy pulpo en de in miso gegaarde zeebaars. Wederom: stelt niet teleur. Sluit je diner af met de pineapple crème brûlée. Hint: er komt een volledige ananas bij kijken.

 

Geheim Geheim

Geheim Geheim

Wees er op tijd bij om een tafeltje te bemachtigen, want begrijpelijk – de tafels zijn erg gewild. Maar! Een vogeltje in de tuin fluisterde ons in dat er een heuse uitbreiding plaats gaat vinden. Yesss!! Meer plekken. Hoe deze uitbreiding er gaat uitzien? Een schuifdak waardoor je ‘s winters overdekt ‘buiten’ kunt dineren en in de zomer in de openlucht. Alsof je dus echt in het buitenland bent. Ook hier kun je genieten van fine dining, net zoals het Garden Restaurant. Als je hier de deuren openslaat, wordt dit één groot restaurant. Let’s go dus. En buiten het leren kennen van een nieuwe keuken na je bezoek, kun je weer nieuwe woorden aan je culinaire vocabulaire toevoegen.