27 maart 2023, door Maartje

Hier scoor je al jouw servies voor de servieskast update

27 maart 2023, door Maartje

Hier scoor je al jouw servies voor de servieskast update

Thuis gezellig in stijl eten is en blijft een ding... Begrijp ons niet verkeerd, we doen het graag, maar we eten wel graag van een knappe tafel, als je het niet erg vindt. Wat worden we blij van mooi servies! Eten van prachtig aardewerk ís gewoon lekkerder, toch? Borden, bekers en mooie schalen die je bij elkaar gesprokkeld hebt vertellen een verhaal - vinden we mooi. Als het even kan is ons ontbijtbord meer dan gewoon een bord; het is een herinnering want gescoord op die ene leuke zonovergoten markt in dat geinige dorp in Frankrijk. Dat bakje waarin we ijs scheppen? Dat is hetzelfde bakje als in ons favoriete restaurant. En zo komen we aan kasten vol.

Heb je al een verzameling en is die toe aan uitbreiding? Of juist ontbreekt het aan van zulks? Dan is dit het uitgerekende moment om je servieskast die broodnodige update te geven. Dit zijn onze favorieten.

Servies uit je favo restaurant? à Table by Stylepoint is je antwoord

Servies uit je favo restaurant? à Table by Stylepoint is je antwoord

Uit eten gaan. Noem het een hobby, noem het noodzaak. Wij doen in elk geval niets liever (waarvan deze website voor een overgroot deel het bewijs is). Het kan dan ook geen verrassing zijn dat we nogal eens wat beeldige borden (en co) voorbij zien komen. Worden we hebberig van! Goed nieuws: we wisten te achterhalen waar dat knappe servies vandaan komt! En wat blijkt: meer dan eens is Stylepoint het merk achter alle bordjes en bakjes die we ook thuis hebben willen. In dit geval is de collectie van à Table (à Table by Stylepoint dus) de grote winnaar! Het servies werd ontworpen voor de horeca en is dus stevig (maar licht in gewicht), gebruiksvriendelijk én mooi! Moeten we nog uitleggen dat dit juist voor iedereen met een (groot) gezin de perfect combinatie is? Dacht het niet. Wij vielen voor de multifunctionele serviescollectie Tinto. Er zijn vier matte, aardse kleuren: donkergrijs, grijs, groen, wit (het mooist in de mix!).

Hier shop je het: Tinto

Motel a Miio

Motel a Miio

We have this thing with keramiek. En dus liepen we de winkel van Motel a Miio in de Negen Straatjes in Amsterdam binnen. Als een kind in een snoepwinkel gaapten we naar al het moois. Serviesgoed in neutrale tinten gecombineerd met gezellige kleuren als mint, diep groen en rosé. Vazen in strakke of juist organische vormen en met contrasterende kleuren, spikkels of patronen. Het keramiek wordt met de hand gemaakt en handbeschilderd bij een familiebedrijf in Portugal. En naast online, in de winkels in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Amsterdam en Utrecht verkocht. Hier kun je ook zelf komen gapen naar al dat keramieken snoepgoed. Ook hondenouders kunnen hier terecht: Motel a Miio heeft mooie voerbakken voor je trouwe viervoeter. Zo kan ‘Willem’ ook stijlvol aan tafel.

 

Motel a Miio

lenta Living

lenta Living

Lenta Living is on a roll. Waar het instagram van de twee dames mondjesmaat op gang kwam, kun je nu met zekerheid zeggen dat het een ware business is: Lenta Living is hot.

De dames, Sasja en Therese, zijn al van jongs af aan vriendinnen. De liefde die zij beiden hadden voor interieur en styling ontpopte en door een samenloop van omstandigheden konden ze hier dan ook een bedrijf in starten.
Zuid Spanje was de plek waar Sasja zich settelde en verliefd werd op prachtige keramiek die daar vandaan kwam. Mede dankzij het transport bedrijf van Therese werd het mogelijk dit naar ons kleine kikkerland te krijgen. En zo geschiedde. Prachtig handgemaakt servies en keramiek wat zo naar Nederland kwam. Match made in heaven. 

Bordallo Pinheiro

Bordallo Pinheiro

Ken je klassiekers: het bekende servies met koolbladeren is ontworpen in 1884 door de Portugese designer Rafael Bordallo Pinheiro. En het keramiek wordt nog steeds gemaakt. Het Nederlandse merk Van Verre laat het servies op traditionele wijze maken voor een fairtrade prijs bij een kleine maker in Portugal. Behalve borden en kommen van koolbladeren – in 10 verschillende kleuren – is er ook servies van bloemen en kannen met vrolijke dieren. Naast in vele winkels door heel Nederland is Van Verre ook verkrijgbaar in de eigen webshop.

Van Verre

Shoopy Studio

Shoopy Studio

Zo een heppie merk dit! Alles willen we hebben vanuit de kleurrijke wereld van het te gezellige Shoopy Studio. Kunstenares (want dat is ze) Laetitia Rouget, maakt de mooiste werkjes voor aan je muur en op tafel. Twee-in-een producten noem je dat. Bordjes zo mooi, dat je ze het liefst aan de muur wilt hangen. Mooi? Ja. Prijzig? Ja, dat ook. Maar, zoals je snapt, het is zo’n spaar dingetje. Een langzaam groeiende collectie zeggen we dan maar tegen onszelf.

Shoopy Studio

LRNCE

LRNCE

LRNCE is zo’n merk waar je hart een sprongetje van maakt. Het merk, gevestigd in Marrakech, wordt gerund door de Belgische Laurence Leenaert. Laurence’s servies zijn unieke designerstukken, meer voor aan de muur dan op tafel. Deze moderne kunstobjecten zijn kleurrijk, vrolijk en smaken naar meer.

LRNCE

 

Potje Kleien

Potje Kleien

Het sympathieke Potje Kleien is een kleicursus over vier verspreide dagen waar je dus je Eigen Servies kunt kleien. Waarschijnlijk wordt dit niet direct je 12-delig Kerstmis servies maar je kunt vast starten met die koffiemok die je voor ogen had en zo stuk voor stuk uitbreiden.  Kosten? 125 per persoon inclusief materiaal en stoken.

Potje Kleien

 

Atelier Marjoke de Heer

Atelier Marjoke de Heer

Atelier Marjoke de Heer keramiek, daar stuitte we een keer op via Instagram. En dat is toch wel een topvondst hoor! Marjoke heeft haar studio gevestigd in Amsterdam Noord waar je je te buiten kunt gaan aan al haar tafelgerei. Shoppen kan ook online in de webshop.

Atelier Marjoke de Heer

Gien

Gien

Een gevestigde naam, wie kent ‘m niet, Gien. Het merk wordt geproduceerd in de gelijknamige plaats Gien, romantisch bij de Loire, in Frankrijk. Bij Gien kun je je volledig te buiten gaan aan een volledig servies. Kies voor kleur, bloemen, prints, the works. Het is er allemaal. Wil je toch een beetje beknibbelen? Op je servies dan, want er is wel een reis voor nodig, dan is er ook een outlet van het merk, in Gien dus, waar je stukken, die net even wat minder nauwkeurig uit de oven kwamen, voor een leuk prijsje op kunt pikken.

Gien

Dille & Kamille

Dille & Kamille

Alles wat Dille & Kamille aanraakt is raak. Hier kun je terecht voor alles wat een avondje tafelen nodig heeft. Van linnen tafelkleed met bijpassende servetten tot dus je aardewerk. Onze laatste favoriet, en ook handig voor met de kids, is hun emaille lijn. De olijfgroen gespikkelde variant heeft de perfecte formaat voor je koffiekop en diepe borden (echt meer dan perfect voor salades). Het ziet er mooi en aantrekkelijk uit en voor het kleine spul en het is ook nog eens hufterproof. Is olijfgroene niet je kleur dan is er ook een witte variant met een gekleurde rand verkrijgbaar in zwart, blauw of groengrijs.

Dille & Kamille

Houd je kijkertjes goed open! Onze eigen servieskasten puilen uit met name door trips en vakanties waarbij iedere keer weer een aantal borden, glazen en watniet hun weg terug naar onze kast wisten te vinden. Dit zijn, bijna, altijd de betere stukken en worden met liefde dagelijks op tafel gezet.

Emma Bridgewater

Emma Bridgewater

Een golden oldie: het Engelse Emma Bridgewater. De klassieke stijl van het merk gecombineerd met de handgestempelde prints kunnen het nimmer nooit verkeerd doen. En ook Emma gaat met de jaren mee, ondertussen splettert ze er wat op los en vind je bij Emma heel spannend porselein. Emma Bridgewater heeft het niet alleen bij servies gelaten, shop nog even door met onder andere bijpassende servetten en ovenwanten.

Emma Bridgewater