3 maart 2022, door Maartje

Hier scoor je al jouw servies voor de servieskast update

3 maart 2022, door Maartje

Hier scoor je al jouw servies voor de servieskast update

Thuis blijven is één ding, iedere dag thuis eten een tweede... Begrijp ons niet verkeerd, ook dat doen we graag, maar we eten wel graag van een knappe tafel, als je het niet erg vindt. Wat worden we blij van mooi servies! Eten van prachtig aardewerk ís gewoon lekkerder, toch? Borden, bekers en mooie schalen die je bij elkaar gesprokkeld hebt vertellen een verhaal - vinden we mooi. Als het even kan is ons ontbijtbord meer dan gewoon een bord; het is een herinnering want gescoord op die ene leuke zonovergoten markt in dat geinige dorp in Frankrijk. Dat bakje waarin we ijs scheppen? Dat is hetzelfde bakje als in ons favoriete restaurant. En zo komen we aan kasten vol.

Heb je al een verzameling en is die toe aan uitbreiding? Of juist ontbreekt het aan van zulks? Dan is dit het uitgerekende moment om je servieskast die broodnodige update te geven. Dit zijn onze favorieten.

dat servies uit je favo restaurant? Kun je gewoon shoppen! à Table by Stylepoint is je antwoord

dat servies uit je favo restaurant? Kun je gewoon shoppen! à Table by Stylepoint is je antwoord

Uit eten gaan. Noem het een hobby, noem het noodzaak. Wij doen in elk geval niets liever (waarvan deze website voor een overgroot deel het bewijs is). Het kan dan ook geen verrassing zijn dat we nogal eens wat beeldige borden (en co) voorbij zien komen. Worden we hebberig van! Goed nieuws: we wisten te achterhalen waar dat knappe servies vandaan komt! En wat blijkt: meer dan eens is Stylepoint het merk achter alle bordjes en bakjes die we ook thuis hebben willen. In dit geval is de collectie van à Table (à Table by Stylepoint dus) de grote winnaar! Het servies werd ontworpen voor de horeca en is dus stevig (maar licht in gewicht), gebruiksvriendelijk én mooi! Moeten we nog uitleggen dat dit juist voor iedereen met een (groot) gezin de perfect combinatie is? Dacht het niet. Wij vielen voor de multifunctionele serviescollectie Tinto. Er zijn vier matte, aardse kleuren: donkergrijs, grijs, groen, wit (het mooist in de mix!).

Hier shop je het: Tinto

(en tussen 3 en 10 maart 2022 krijg je met de code Bart-atable maar liefst 35% korting op de hele collectie!)

lenta Living

lenta Living

Lenta Living is on a roll. Waar het instagram van de twee dames mondjesmaat op gang kwam, kun je nu met zekerheid zeggen dat het een ware business is: Lenta Living is hot.

De dames, Sasja en Therese, zijn al van jongs af aan vriendinnen. De liefde die zij beiden hadden voor interieur en styling ontpopte en door een samenloop van omstandigheden konden ze hier dan ook een bedrijf in starten.
Zuid Spanje was de plek waar Sasja zich settelde en verliefd werd op prachtige keramiek die daar vandaan kwam. Mede dankzij het transport bedrijf van Therese werd het mogelijk dit naar ons kleine kikkerland te krijgen. En zo geschiedde. Prachtig handgemaakt servies en keramiek wat zo naar Nederland kwam. Match made in heaven. Lees meer

Shoopy Studio

Shoopy Studio

Zo een heppie merk dit! Alles willen we hebben vanuit de kleurrijke wereld van het te gezellige Shoopy Studio. Kunstenares (want dat is ze) Laetitia Rouget, maakt de mooiste werkjes voor aan je muur en op tafel. Twee-in-een producten noem je dat. Bordjes zo mooi, dat je ze het liefst aan de muur wilt hangen. Mooi? Ja. Prijzig? Ja, dat ook. Maar, zoals je snapt, het is zo’n spaar dingetje. Een langzaam groeiende collectie zeggen we dan maar tegen onszelf.

Shoopy Studio

Bodil Jane 

Bodil Jane 

Bo, dat mogen wij zeggen want wij kennen Bo al jaren, is illustrator en wat voor een. Deze meid is er een om op te letten. Haar stijltje legt de nadruk op flora en fauna, en dat maakt alles gezellig. Zie de online shop (link hier onder) en je kunt je hart ook ophalen wat betreft kaarten, prints en nog veel meer. En dat meer is dus, onder andere, keramiek. Dat keramiek heeft Bo van niemand vreemd want haar artistieke moeder runt al sinds jaar en dag 1000graden Ceramic Artisans. Zie het werk van moeder en dochter en de keuze wordt tricky. Of maak een combi, nog beter.

Bodil Jane 

LRNCE

LRNCE

LRNCE is zo’n merk waar je hart een sprongetje van maakt. Het merk, gevestigd in Marrakech, wordt gerund door de Belgische Laurence Leenaert. Laurence’s servies zijn unieke designerstukken, meer voor aan de muur dan op tafel. Deze moderne kunstobjecten zijn kleurrijk, vrolijk en smaken naar meer.

LRNCE

 

Potje Kleien

Potje Kleien

Het sympathieke Potje Kleien is een kleicursus over vier verspreide dagen waar je dus je Eigen Servies kunt kleien. Waarschijnlijk wordt dit niet direct je 12-delig Kerstmis servies maar je kunt vast starten met die koffiemok die je voor ogen had en zo stuk voor stuk uitbreiden. Nee, nu tijdens Corona geen cursusdata maar zodra het weer kan is het dus slechts een kwestie van inschrijven. Kosten? 125 per persoon inclusief materiaal en stoken.

Potje Kleien

 

Atelier Marjoke de Heer

Atelier Marjoke de Heer

Atelier Marjoke de Heer keramiek, daar stuitte we een keer op via Instagram. En dat is toch wel een topvondst hoor! Marjoke heeft haar studio gevestigd in Amsterdam Noord waar je normaliter je te buiten kunt gaan aan al haar tafelgerei. Voor nu vind je haar unieke werk online.

Atelier Marjoke de Heer

Gien

Gien

Een gevestigde naam, wie kent ‘m niet, Gien. Het merk wordt geproduceerd in de gelijknamige plaats Gien, romantisch bij de Loire, in Frankrijk. Bij Gien kun je je volledig te buiten gaan aan een volledig servies. Kies voor kleur, bloemen, prints, the works. Het is er allemaal. Wil je toch een beetje beknibbelen? Op je servies dan, want er is wel een reis voor nodig, dan is er ook een outlet van het merk, in Gien dus, waar je stukken, die net even wat minder nauwkeurig uit de oven kwamen, voor een leuk prijsje op kunt pikken.

Gien

Dille & Kamille

Dille & Kamille

Alles wat Dille & Kamille aanraakt is raak. Hier kun je terecht voor alles wat een avondje tafelen nodig heeft. Van linnen tafelkleed met bijpassende servetten tot dus je aardewerk. Onze laatste favoriet, en ook handig voor met de kids, is hun emaille lijn. De olijfgroen gespikkelde variant heeft de perfecte formaat voor je koffiekop en diepe borden (echt meer dan perfect voor salades). Het ziet er mooi en aantrekkelijk uit en voor het kleine spul en het is ook nog eens hufterproof. Is olijfgroene niet je kleur dan is er ook een witte variant met een gekleurde rand verkrijgbaar in rood, zwart, blauw of groengrijs.

Dille & Kamille

"

Houd je kijkertjes goed open! Onze eigen servieskasten puilen uit met name door trips en vakanties waarbij iedere keer weer een aantal borden, glazen en watniet hun weg terug naar onze kast wisten te vinden. Dit zijn, bijna, altijd de betere stukken en worden met liefde dagelijks op tafel gezet.

"

Emma Bridgewater

Emma Bridgewater

Een golden oldie: het Engelse Emma Bridgewater. De klassieke stijl van het merk gecombineerd met de handgestempelde prints kunnen het nimmer nooit verkeerd doen. En ook Emma gaat met de jaren mee, ondertussen splettert ze er wat op los en vind je bij Emma heel spannend porselein. Ook Emma Bridgewater heeft het niet alleen bij servies gelaten, shop nog even door met onder andere bijpassende servetten en ovenwanten.

Emma Bridgewater