Nederland, Amsterdam10 augustus 2020, door Imara Milatz

Slapen aan de prinsengracht bij het fantastische Seven One Seven in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 10 augustus 2020, door Imara Milatz

Slapen aan de prinsengracht bij het fantastische Seven One Seven in Amsterdam

Wanneer je aan komt rijden over de herriemakende klinkers van de Amsterdamse Prinsengracht lonkt de prachtige trap van Seven One Seven al van verre. Die indrukwekkende betonnen trap - een goede voorbode - van het al even indrukwekkende zwarte pand brengt je in de lange eeuwenoude gang van het hotel. Terwijl je je tassen laat zakken op de marmeren, alweer prachtige, vloer voel je de geschiedenis van het 17e eeuwse huis. Laat dat maar even rustig op je inwerken terwijl je plaatsneemt in de zitkamer waar je je vergaapt aan alle snuisterijen. Alles om je heen is mooi. Klassiek. Dat sluit naadloos aan op de historie van het huis bovendien. De mahoniehouten schouw, de rieten manden, de donkerblauw gekalkte muren... Een en al grachtengordel in volle glorie. Het hotel is bijna te mooi om de ogen een nachtje voor te sluiten... Maar die bedden he, die lonken dus ook...

boutique hotel Seven One Seven

boutique hotel Seven One Seven

Terwijl je je nog even uitgebreid zit te vergapen aan alle weelde word je ondertussenĀ  geholpen door de receptionist die alles voor je verblijf op orde brengt. Een kwestie van wat administratie, handtekening erop en klaar. En je mag op sleeptouw naar je vertrek. Vertrek? ja, het woord ‘kamer’ doet de suites van Seven one Seven echt tekort. Het hotel telt er twaalf: een deel van de suites bevinden zich in het hoofdhuis en onlangs zijn er drie familiekamers toegevoegd waar je via de binnentuin komt. Dat geeft een gezellig sluipdoor-kruipdoor gevoel.
Bij de familiesuites is uiterst slim gebruik gemaakt van de ruimte. Er staat een riant zacht bed op je te wachten en indien je met kinderen bent, is er een stapelbed. Dat stapelbed is als een bedstee gemaakt: mocht je de kamer gebruiken zonder offspring, of even schoon genoeg van ze hebben, dan kun je de bedstee afsluiten met een houten wandje. Zo wordt de kamer omgetoverd tot een mooie tweepersoonskamer. De badkamer is meer dan luxe uitgerust met een prachtig ruim bad en een heerlijke inloopdouche. Superlatieven, ja. De vloer is betegeldĀ  met grijs marmeren tegels die gelegd zijn in een waanzinnig mooi visgraatmotief. Precies zoals we het maar wat graag zien.

Kan niet beter. Of toch...?

Kan niet beter. Of toch...?

Om het aangename met het aangename te verenigen kan er ook bij Seven One Seven een dijk van een staycation geboekt worden. Een luxe kamer met uitgebreid ontbijt en een massage op de kamer. Een massage waar je u tegen zegt. De massagebanken worden uitgestald in je kamer, wat een beetje geschuif met de meubels vergt, maar kniesoor die daarop let. Vervolgens is het een uur lang genieten van zweefmuziek, kamer op gedimd licht en de beste massage ooit. Geheel relaxed wikkel je je hierna in de zachte badjas, laat je je op het bed ploffen en wordt er een heerlijk zachte Temperanillo gebracht. Wat wil je nog meer?
Ontbijten. Dat wil je. In de ontbijtzaal staat de volgende ochtend je tafeltje al klaar met borden vol kazen, vleeswaren, verse zalm, krentenbrood, croissantjes, verse sap, dampende koffie en zo begin je de dag met een lach. Fan, dat zijn we.