Nederland, Amsterdam29 augustus 2022, door Isa de Laat

Shaffy restobar in Amsterdam is een puur restaurant met Japanse twist

Nederland, Amsterdam, 29 augustus 2022, door Isa de Laat

Shaffy restobar in Amsterdam is een puur restaurant met Japanse twist

Puur eten, maar dan met een verrassende twist. Daarvoor ben je aan het goede adres bij Shaffy restobar in Amsterdam. In de zomer van 2021 opende Felix Meritis deze horeca hotspot en dat was vanaf het begin een succes. Nu Chef Koji Miyahira met de scepter zwaait, krijgt het restaurant aan de Keizersgracht een andere twist. Alsof je in Japan bent, met al die Aziatische invloeden. Bij Shaffy Restobar in Amsterdam eet je puur, maar met een Japanse twist. Van de lekkerste kokkels tot een godnondejugoede little gem die je ooit op hebt en nog van alles heerlijks tussendoor.

 

Chef Koji Miyahira vervangt Chef Floris van Straalen. Floris is op de achtergrond zeker nog betrokken bij Shaffy Restobar, maar gaat door met zijn restaurant Felix in het eerste vijfsterrenhotel van Pillows Hotels: Maurits at the Park.

 

Hier lees je waarom je aan moet schuiven bij Shaffy restobar.

Shaffy restobar

Shaffy restobar

Shaffy Restobar is zo’n plek waar ze durven: jij geeft je smaak voor cocktail op en zij maken het voor je. Menuutje van de chef? Ja, tuurlijk moet je daarvoor gaan. Stelt niet teleur, pinky promise. Op het menu vind je klassiekers, maar met Japanse twist.

Op de kaart staan verschillende kleine gerechten en een paar grote. Het mooiste van allemaal: no rules, bestel gewoon wat en hoeveel je wilt. Relaxed en ongedwongen, maar met de kwaliteit van een toprestaurant thanks to chef Koji Miyahira. Hij raakte geïnspireerd door zijn Japanse oma en staat zoveel jaar later aan het roer bij Shaffy om de lekkerste gerechten in elkaar te draaien op een verrassende manier.

De bediening is attent en beschikt over een flinke portie knowhow. Saskia Smeenk is verantwoordelijk voor de wijnkaart en bijbehorende food-pairings en spoiler-alert: dat is spot on. Omdat sommelier Saskia jaren bij het Okura in Amsterdam heeft gewerkt, heeft ze ook een overvloed aan kennis when it comes to sake. Ontzettend leuke pairings komen daaruit, waar de sake het soms ook zeker van de wijn wint. Makreel en sake? Uitstekende combinatie van deze toppers.

Door naar het menu, want daar gaat het om natuurlijk. Begin de avond (of lunch) met de makreel met puntpaprika en miso. Licht, maar met veel smaak (en dus die sake erbij!). Vergeet ook zeker niet de kokkels met massaman en aardappeltjes te bestellen. Een prachtig kommetje met heerlijk malse kokkels en een dijk van een currysaus. Wat ook verrast is de eend met snijbiet, wortelen en karamel. Heel rijk en goed in smaak, maar veel minder zwaar dan je misschien zou verwachten. Absolute hoogtepunt van het tafeltje vol is de little gem met kruidenboter en zeewier. Klinkt simpel, maar holy moly, dat je sla zo kunt bereiden. Whatever je doet, skip deze absoluut niet. Bindsla, zoals je dit nog nooit geproefd hebt, met een heerlijke rokerige smaak door de knoflookboter en zeekraalpoeder. Sluit de avond af met een goede stracciatella en een van je favo cocktails.

Shaffy Restobar is tussen alle Pillows hotels een vreemde eend in de bijt bij The International Hotel Management Group, omdat het niet in een Pillows Hotel gevestigd is. Dit is een beetje je uitvalshoek, je huiskamer als je wel de kwaliteit van een goed restaurant wilt, maar het ook een beetje ongedwongen wilt houden. Shaffy is gevestigd in cultuurhuis Felix Meritis. De restobar is vernoemd naar Ramses Shaffy, een Nederlandse acteur en zanger die vaak te vinden was in cultuurhuis Felix Meritis. Ps: Napoleon hing ook rond in dit cultuurhuis.

Shaffy’s is open op dinsdag van 18.00 tot 22.00 uur en van woensdag tot zaterdag van 11.30 uur tot 22.00 uur. Iedere vrijdag gaat het dak eraf wanneer ‘s avonds wisselende dj’s een klein feestje komen bouwen.

Shaffy Restobar