Nederland, Amsterdam30 juni 2022, door Maartje

Stukje Latijns-Amerika in de Amsterdamse Jordaan: restaurant Sins of Sal

Nederland, Amsterdam, 30 juni 2022, door Maartje

Stukje Latijns-Amerika in de Amsterdamse Jordaan: restaurant Sins of Sal

Potverdikke, dat begint goed: nog voor we zitten, staat er een dame aan onze tafel die zegt dat we een cocktail móeten en onze buurman, een vaste gast zo blijkt, zwéért nogal hardnekkig en volhardend (lees: there was nog way out) bij de Torta Libre, een van het vet druipend broodje met o.a. varkensvlees, nacho's en kaas. Die, het moet gezegd, inderdaad om te smullen is. Ah, we zijn er hoor, bij restaurant Sins of Sal in de Amsterdamse Jordaan a.k.a. een 'stukje Latijns-Amerika' in de hoofdstad. Een stukje, ja, want de zaak is klein. Dat mag de pret niet drukken: het is er knus en gezellig en de happen lenen zich er op zich best voor om door te pakken en weer verder te gaan (en plaats te maken voor de volgende). Niet dat dat per se een goed idee is: de hele kaart uitspelen is ook een goed idee.

 

En nog meer fijne Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse restaurants in Amsterdam.

Sins of Sal

Sins of Sal

Sins of Sal is de nieuwste telg van de gebroeders Uzcudun, bekend van latijns-Amerikaans restaurant en mezcaleria Salmuera. Goed nieuws: de broers weten hoe het moet, een kekke vakantie-stijl-stek runnen en je in één avond het gevoel geven dat je ergens in Brazilië of Chili zit. Helemaal top, en dat geldt ook voor die eerder genoemde cocktails en het verrassende menu.

Afijn, de toon is gezet: bij Sins of Sal in Amsterdam weten ze van wanten en hoe hun publiek te vermaken – ook wel weer eens lekker, personeel dat zijn werk duidelijk leuk vindt. En dan heb je ons al snel te pakken. Dat betekent niet dat het eten bij Sins of Sal van ondergeschikt belang is, zeker niet: het menu is een melting pot van Cubaanse, Braziliaanse, Caribische en Tex-Mex-eske invloeden, met spannende oesters (niks geen gewoon zilt, neen, oesters tempura-stijl met koriander-limoen-mayo of met champignons en chipotle glazuur en een goedje dat vlekken geeft op je kleren zonder – en dat is belangrijk – de oester te verkrachten. Oké, een beetje dan, maar het is zo lekker dat het voor deze ene keer mag). En verder? Taco’s, meer dan malse spareribs, spicy bloedworst en frisse salades voor on the side, alles spetterend explosief op smaak gebracht. Superhappen om een avond lang zoet mee te zijn. Komt goed uit: de keuken van Sins of Sal in Amsterdam is tot in de kleine uurtjes open.

O enne, goed om te weten, want goed volk: Sins of Sal is familie van @sal_ams @chamuyero_ams.
Beeld via @sinsofsal