19 oktober 2022, door Isa de Laat

Wijnwalhalla in Amsterdam-Noord met restaurant, bar en winkel van Chateau Amsterdam

19 oktober 2022, door Isa de Laat

Wijnwalhalla in Amsterdam-Noord met restaurant, bar en winkel van Chateau Amsterdam

Wijnwalhalla, dat klinkt als muziek in de oren. In Amsterdam-Noord vind je vanaf september 2022 een nieuw wijnkasteel. Of ja, een nieuwe locatie met de ouwe gouwe favorieten van het Chateau Amsterdam dat we al kenden. Omdat de eerste locatie een succes was, is Chateau Amsterdam uit de voegen gegroeid en was er behoefte aan meer ruimte voor meer wijn en anders fijns. Geen klein zandkasteel, nope een enorm pand van 3000 m2. Je kunt er eten in het restaurant, genieten van al het moois van de bar (duhh), terrassen en natuurlijk kun je er wijn kopen in de winkel en is er de wijnproductie.

 

Op 19 en 20 november 2022 is er weer Oogstfeest! Wat te verwachten? De release van tien nieuwe premium wijnen en de viering van alweer een succesvolle oogst. Twee dagen vol urban vibes, goede muziek, antipasti dineren en 25+ Amsterdamse wijnen per glas.

 

Tickets? Die haal je hier.

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam

Zo’n goed concept vraagt natuurlijk om meer uitleg. De urban winery Chateau Amsterdam gaat terug naar 2017. Het merk gebruikt wijn van Europese druiven. Niet zomaar wijn, maar goede wijn. Vandaar dat de plannen van het merk groeien en groeien. Dat vroeg om een nieuwe locatie en daarbij kwam Amsterdam-Noord in the picture. Dat allemaal op de Johan van Hasseltweg 51, op nog geen 300 meter van het eerdere Chateau. Eerst een vleesverwerkingspand, nu een wijnwalhalla. Hier is plaats voor meer druiven, een grotere eigen productie, een nieuw proeflokaal en eigen restaurant.

Bij Restaurant Chateau Amsterdam tref je een Italiaanse kaart met veel groenten en seizoensproducten. Het water loopt loopt je in de mond van gegrilde radicchio met stracciatella, pappardelle met langzaam gegaarde ossenstaart & saffraanboter en cannoli met ricotta.

En wat gaat daar nu beter bij dan een goed glas wijn. Niks dus. Alles draait hier natuurlijk om de wijnen van Chateau Amsterdam. Op deze locatie kan jaarslijk 150.000 liter wijn worden geproduceerd. Om een beeld te geven: dat zijn 52 stalen tanks, 4 betonnen tanks en 25 eikenhouten vaten.

Chateau Amsterdam