Nederland, Amsterdam26 april 2024, door Isa de Laat

Chateau Amsterdam: de Wijnwalhalla van Amsterdam-Noord

Nederland, Amsterdam, 26 april 2024, door Isa de Laat

Chateau Amsterdam: de Wijnwalhalla van Amsterdam-Noord

Wijnwalhalla, dat klinkt als muziek in de oren. Bij Chateau Amsterdam kun je eten in het restaurant, genieten van al het moois van de bar (duhh), terrassen en natuurlijk kun je er wijn kopen in de winkel en is er de wijnproductie. Waar vindt je dit wijnkasteel? Nou gewoon in Amsterdam-Noord. Die wijnproductie dus. Deze te gekke wijnen maken ze, jawel, onder hetzelfde dak als waar de glazen vino worden uitgeserveerd. Van druivensoorten vanuit heel Europa. Niet zomaar wijn, maar goede wijn.

 

 

Bar + Restaurant

Bar + Restaurant

Chateau heeft veel leuks, maar laten we beginnen bij de bar en het restaurant. Hier tref je elk seizoen nieuwe gerechten op de kaart met nieuwe wine parings. Wat dacht je van spaghetti vongole met een frisse Riesling (The Most Beautiful Girl) of porcini ravioli met een romige Chardonnay (The Fat Lady Sings). Bij alleen al de gedachte loopt het water ons in de mond. Dat de wijnen goed zijn is duidelijk, maar de packaging en de speelse wijnnamen doen ook niet af hoor.

Chateau Amsterdam

Terras

Terras

Elke zomer weer die zoektocht naar een terras in de zon. Nou, zoek niet verder! Want Chateau heeft een heerlijk groot terras. Waar je kunt aanschuiven voor een goed glas wijn (of een natuurlijke bubbel), bar bites maar ook uitgebreid kunt tafelen van het a la carte menu.

Daarom staat Chateau niet voor niets bovenaan ons lijstje met Beste Terrassen van Amsterdam

Wine tastings

Wine tastings

Geen zin in een hapje eten, maar gewoon zin in wijn? Dat begrijpen we maar al te goed! Daar hebben wij ook weleens ‘last’ van. Ga langs voor de wine tastings van Chateau Amsterdam. Of je nu romantisch met z’n tweetjes bent, met een grote groep vrienden of voor een bedrijfsuitje. Chateau heeft genoeg plek in het giga, maar toch mega sfeervolle pand van 3000 m².

Aan je eigen gereserveerde tafel krijg je om de beurt een Chateau wijn geserveerd, met een uitgebreide uitleg erbij. Vijf glazen wijn voor €30 vinden wij zeker niet mis. Toch trek gekregen? Schuif dan aan bij het diner onder hetzelfde dak. En vond je het zo leuk? Kom dan na een paar maanden weer langs, want elk seizoen veranderen de wijnen. In de zomer geniet je met je bol in de zon op het terras van andere wijnen dan in de winter, wanneer het binnen gezellig is met de kaarsjes aan. Vergeet niet je favo wijn te shoppen in de winkel met €5 korting.

Wine tasting: €30 p.p. incl. €5 korting voor de shop
Woensdag t/m zondag (wel even online reserveren)

Tour & Tasting

Tour & Tasting

Alles draait hier natuurlijk om de wijnen van Chateau Amsterdam. Op deze locatie kan jaarlijks 150.000 liter wijn worden geproduceerd. Om een beeld te geven: dat zijn 52 stalen tanks, 4 betonnen tanks en 25 eikenhouten vaten. Chateau heeft iets nieuws waarmee je een kijkje achter de schermen krijgt: de Tour & Tasting. Tijdens deze tour loop je mee met een van de Chateau-sommeliers en krijg je het hele wijnproces mee en mag je uiteraard de lekkere wijnen te proeven. Inclusief met matching antipasti. Yum!

Tour & Tasting: €55 p.p. incl. €5 korting voor de shop
Vrijdag, zaterdag en zondag

Chateau Amsterdam

De urban winery Chateau Amsterdam gaat terug naar 2017. De huidige locatie was voorheen een vleesverwerkingspand en is nu omgetoverd tot een waar wijnparadijs. Hier is ruimte voor meer druiven, een uitgebreidere eigen productie, een proeflokaal en een restaurant. Maar dus ook meer ruimte voor gezelligheid! Bij Chateau kun je terecht voor groepsdiners en wijnproeverijen maar ook private events waarbij je de hele zaak afhuurt. Capaciteit tot 750 man verdeeld over verschillende ruimtes. Dat allemaal op de Johan van Hasseltweg 51 in Amsterdam-Noord. Sinds april 2024 is Chateau Amsterdam ook erkende trouw locatie van de gemeente Amsterdam. I do, I do! 

Openingstijden:

Woensdag – 17:00 – 00:00
Donderdag – 17:00 – 00:00
Vrijdag – 17:00 – 00:00
Zaterdag – 12:00 – 00:00
Zondag – 12:00 – 19:00