Marokko, Essaouira16 januari 2019, door Maartje

Slapen bij Les Jardins de Villa Maroc, Essaouira

Marokko, Essaouira, 16 januari 2019, door Maartje

Slapen bij Les Jardins de Villa Maroc, Essaouira

Het hotel ligt net een kwartiertje rijden buiten de stad maar ieder nadeel heeft ook een voordeel: Essaouira staat bekend als een stad gehuld in mist en daar heb je bij dus Les Jardins de Villa Maroc allerminst last van. Ha! Heerlijk juist een beetje mist met die hitte tijdens het winkelen. En als je dan in de zon een beetje wilt bakken, zit je dus opperbest net buiten Essaouira. Daar is de mist weggetrokken en lig je in de blakende zon te braden bij Les Jardins de Villa Maroc. Heb je zelfs nog keuze uit twee zwembaden ook. Bofkont.

Les Jardins de Villa Maroc

Les Jardins de Villa Maroc

Het oord dat Les Jardins de Villa Maroc is, beslaat aardig wat grond en biedt een bescheiden vier kamers van patio tot suite. Zo is er voor ieder type gezelschap een plek. Van stel tot gezin. Als romantisch stelletje heb je absoluut geen last van een gezin met eventueel huilende baby (of lachend zoals ons alles Vito, die zien we dan weer graag) want over het hele terrein kun je op meerdere plekken neerstrijken. Zoals gezegd zijn er twee ruime zwembaden, uiteraard met bijbehorende o zo relaxte ligbedden inclusief vederzachte kussens én donzige handdoeken klaarliggen. Luxe.

Niet getreurd: wil je toch liever in de stad slapen, dan is er ook een dagpas te koop waarmee je aan het zwembad kunt komen pootje baden.

De mensen van Les Jardins de Villa Maroc snappen dat, als je niet in de stad zelf verblijft, er op het oord goed gegeten moet worden. Dat is prima-fine verzorgd wordt is – zeg maar – een understatement: beloofd, wie eenmaak ingecheckt is hoeft de deur echt niet meer uit. In de ochtend staat de tafel voor je gedekt en zodra jij je op je stoel plant, wordt er koffie, vers fruit, pannenkoekjes, een gebakken eitje, meerdere jammetjes en verse jus gebracht. Een overdaad. Zalig.

Even voor de goede orde; een beetje duidelijkheid: in de twee zwembaden mag je plonzen mits je hotelgast bent. Reserveer je een dagpas en logeer je ergens anders (dat kan en is ook een aanrader), dan is er ‘slechts’ één zwembad beschikbaar. Hier, bij het ‘openbare’ zwembad, vind je ook het restaurant waar een uitgebreide lunch wordt geserveerd met BBQ, een scala aan warme en koude salades en wie weet wat ze nog allemaal bedacht hebben sinds wij bij het hotel mochten slapen. Drink daar een perky little rose bij en je dag kan niet meer stuk.

Voor de avond is er een menu en eerlijk toegegeven is het dan wel wat rustig bij het restaurant, maar lekker eten doe je er. Om daarna zo je bed in te rollen.

Wat moet je verder nog weten? Wil je de stad in, geef dan een gil en de alleraardigste ‘huischauffeur’ van het oord brengt je; in een moments notice staat ie klaar, ook om je weer op te halen. Daarnaast is het personeel liever dan lief. Zo, en nu willen we dus graag terug naar dat heerlijke hotel net buiten Essauoira…

Liefs, Bloeme