Engeland, Cotswolds17 september 2019, door Maartje

Als je een ding boekt… Laat het dan het Soho Farmhouse Oxfordshire in de Cotswolds zijn

Engeland, Cotswolds, 17 september 2019, door Maartje

Als je een ding boekt… Laat het dan het Soho Farmhouse Oxfordshire in de Cotswolds zijn

We kunnen niet ontkennen dat we best wel eens ergens komen, zo af en toe. Vandaar ook dit digitale boekje, want we mogen er graag over lullen, over die tripjes en die etentjes. Dat gezegd: we wisten heus wel dat we de Engelse Cotswolds fantastisch zouden vinden... Maar zó leuk? Nee, die zagen we niet aankomen. Eenmaal op het eiland - wij gingen met de boot vanaf het Franse Duinkerke want met hondje (en die mag niet vliegen, noch treinen) - knalden wij hem in één ruk door naar het fan-tas-tisch-she Soho Farmhouse Oxfordshire. Fantastisch. Maar echt.

Soho Farm House

Soho Farm House

Let wel: een kamer boeken is een must, want net als alle andere vestigingen van de Soho House hotelketen, is het Soho Farm House ‘members only’. En voor gasten dus. Op anderhalf uur rijden vanaf Londen, en 3 uur vanaf Dover, mocht je met de boot gaan net als wij, opende de plattelandsversie van de groep, Soho Farmhouse Oxfordshire. Veertig houten cabines aan het water in de Cotswolds.

Het is er net Het Kleine Huis op de Prairie: veranda, schommelstoelen, open haard, knus keukentje, homemade koekjes en een kast vol sterke drank in je eigen minikeuken (en mokken voor de melk die ‘s ochtends, als je wil, aan de voordeur van je houten hut wordt gezet, net als verse broodjes. Onwaarschijnlijk knus). Aankomen doe je op het grote terrein waarna – uiteraard – een gezellig golfkarretje je oppikt voor, als je wilt (wil je) een sight seeing tour over het landgoed. En dat is groot. Bovendien heeft de groep er voor het gemak nog een lap grond bij gekocht waar as we speak nog meer landelijke pracht en praal gerealiseerd wordt.

Er is een ijsbaan, een bioscoop (zo één die met diepe, zachte, grote donkerrode fluwelen stoelen), paarden om zelf op te rijden en paarden die voor een huifkar gespannen zijn voor een rondje over het terrein (op vaste tijden gaan er ritten voor het kleine spul) en een geweldige spa in een boothuis, met binnen- en buitenbad, Turks stoombad, sauna en behandelkamers voor de Sleepy Cow Body Treatment – we zijn immers bij de Soho House groep, een club die bekend staat om de  fantastische Cowshed-spa’s, het eigen Soho House beautylabel. Wat je ook doet: ga zwemmen, neem een massage en laat je nagels doen, knisperend haardvuur op de achtergrond. You won’t regret. Maar als je tijd en zit hebt, duik dan ook de kappersstoel op: niks leukers dan een volledige beauty treatment afsluiten met een borrel en een fancy diner op je eigen landgoed-voor-even. Daarna 15 stappen tot je in je bed ligt.

Ah, de restaurants. Daar zijn er drie (of eigenlijk vier, vijf zelfs) van op het oord. De eerste (en eigenlijk de leukste) is een simpele boerenschuur waar ruig landeten wordt geserveerd, categorie charcuterie, kip van het spit, pizza, salades en burgers. Honden aan de voeten, glas lokaal bier in de hand en aanschuiven is het credo. Naast de schuur shop je bloemen bij de bloemenkas en producten van het land in de kleine ‘supermarkt’, een knappe melkboer eigenlijk. Steek het terras en de zitjes rond de grote, overdekte open haard over en je komt bij restaurant nummer twee, een oester-eske brasserie. Hondjes blijven hier in de opvang (er is een opvang voor hondjes!) en verder is alles – uiteraard – weer om door een ringetje te halen, van de enorme bar tot de no-pictures-here (like) vide.

Nummer drie is een chique Japanse restaurant aan de achterkant van de spa, eveneens een aanrader. En dan zijn er, tot slot, nog nummer vier en vijf: een enorme schuur waar vaak niks is maar waar regelmatig speciale avonden gehost worden (moet je geluk mee hebben) en een kleine keuken  naast de beeldige groente- en kruidenkassen van het terrein waar je op aanvraag met een selectie (privé) gezelschap zelf koken (en tafelen) kunt. Of een kookworkshop volgen.

Soho Farmhouse