Nederland, Amsterdam21 februari 2022, door Maartje

SOHO House Amsterdam, het mooiste (members only) hotel van Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 21 februari 2022, door Maartje

SOHO House Amsterdam, het mooiste (members only) hotel van Amsterdam

Kijk, die titel geeft precies antwoord op de vraag die we steeds weer krijgen wanneer we over het Soho House schrijven: Maar? Soho House? Dat is toch members only? Ja, dat klopt wel, maar er zijn delen van het hotel waar je als 'leek' gewoon wel binnen kunt wandelen. Zoals Italiaans restaurant Cecconi's. En dat is een héle fijne. En ook bij de spa mag iedereen de drempel plat lopen.

 

Maar wat je misschien niet wist, is dat als de boel niet helemaal vol gereserveerd zit (wat meestal heus niet het geval is), je 'member for a day' of 'voor a day of twee', kunt worden! Moet je wel een kamer boeken uiteraard. Want als je een kamer boekt als non-member, ben je tijdens de duur van je verblijf eventjes member en kun je gebruik maken van alle faciliteiten door het hele hotel. En dan snap je precies waarom dat membership dus zo gewild is: het Soho House is me er eentje. Wereldwijd (het Soho Farmhouse is favoriet), en zeker ook in Amsterdam.

 

Soho House Amsterdam

Soho House Amsterdam

Ga je als leek, niet-member, Soho-virgin, naar het Soho House in Amsterdam, dan ben je bij de receptie van het vroegere Bungehuis al onder de indruk. Kan niet anders. Het klassieke monumentale, ingetogen, duistere en rete-coole kantoorpand zonder fratsen is namelijk indrukwekkend vanaf de eerste stap over de drempel. Voor die receptie naar links, Italiaans restaurant Cecconi’s Amsterdam in, en je hebt een meer dan te gekke avond uit (on-Nederlands borrelen en tafelen, meer Londen dan Amsterdam, heerlijk). Of net daarvoor, in de langwerpige Cowshed Spa (het Soho House huislabel dat ZO lekker is) waar je puike (gel)nagels en een ontspannende massage scoort (er zijn 6 behandelkamers).

Heb je een event, zou kunnen, dan ga je  voor de receptie naar rechts waar een knappe zaal voor feesten en partijen is. En dat is het dan. Verder kom je  niet. Alles van de receptie and beyond is dus voor Soho House leden. OF je moet een kamer hebben geboekt. Dan ben je dus member voor even en mag je plots álles. Alles? Ja. Alles.

Dat alles is namelijk het allerknapste dakterras dat Amsterdam heeft en ooit gaat krijgen, inclusief zwembad, hanghoeken en bijpraat-zitjes. O, en een waan-zin-nig uitzicht uiteraard. En, van boven naar beneden, nóg een bar/ event-ruimte, een bioscoop (!), een gym (ook al zo smaakvol) en stiekem het tweede restaurant van het Soho House, verdeeld over twee ruimten waar ook het ontbijt geserveerd wordt. En  natuurlijk de kleine 80 slaapkamers waarvan er eentje voor heel even van jou is. De droom.

De droom, indeed, maar let wel even op: foto’s maken mag dus niet. Stom zeg je? Nee joh! Moet jij eens opletten hoeveel tijd je telefoon plots in je tas doorbrengt, in plaats van in je handpalm. Eigenlijk is een een extra cadeautje van de Soho House mensen. Als bonus sta je nooit per ongeluk op een kiekje van een ander, en zij niet op die van jou, en belandt er dus niemand ongewild op het wereldwijde web. Win-win-win.

Die drievoudige win mogen we ook graag toekennen aan het restaurant van het Soho House. Cecconi’s, heus, maar misschien nog net wel wat meer aan het restaurant onder de rooftop. Aan de linkerkant eet je ‘s ochtends van een ontbijtbuffet waar je U tegen zegt: ligt je smaak er niet bij, dan zorgen ze ervoor dat het erop komt. Tenminste, daar gaan we vanuit: er was zóveel en alles was zo goed, het is vast de eer van de  chef te na dat zijn gasten mispakken. De rest van de dag, vooral de avond, eet je hier en in de parallelruimte (die is waanzinnig: kunst overal, een  waanzinnige haard en de gezelligste zitjes en dito (kleine, knusse) bar. Hier eet je pretentieloos en goed comfortfood. Pasta, hamburgers, bitterballen. Oke, en de iets meer fancy versie van dat, maar u get the point.

Maar goed, het hoogste hoogtepunt vind je dus op het hoogste punt: het dakterras. De beste zomerspot van de stad. Zonder twijfel.

Soho House Amsterdam