Italie15 mei 2020, door Barts Boekje

Mandali retreat centre

Italie, 15 mei 2020, door Barts Boekje

Mandali retreat centre

Mocht je je ooit verdiept hebben in de wondere wereld van de yoga retreats, dan heb je deze Italiaanse parel (van Nederlandse eigenaren) vast al eens voorbij zien komen. Het beeld van de plek waar je op eenzame hoogte het magische dal van het Lago d’ Orta (vlakbij Milaan) inkijkt is bijna iconisch, want deze adembenemende get away is sinds de opening in 2017 inmiddels vele malen in vol ornaat bejubeld door menig blogger en journalist, volkomen begrijpelijk. De mooie verhalen over die prachtige views laten we voor nu even voor wat het is, want vooralsnog zullen we het met hun online programma moeten doen.

Maar dat neemt niet weg dat over het online programma ook best een beetje gejubeld mag worden. Mandali is namelijk duidelijk niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft een rijkelijk gevuld schema online staan, vol met dagelijkse sessies yoga (variërend van dynamische yoga tot meer yin-stijl), Qi-gong, meditatie en masterclasses, die gegeven worden via zoom.

Mandali centre

Mandali centre

Daar boven op die berg vinden tevens regelmatig ‘open sessies’ plaats. Deze sessies zijn bedoeld voor iedereen die de behoefte heeft aan verbinding met gelijkgestemden of ervaringen wil delen, om zo het beste uit je tijd thuis te halen.

Ondanks dat de teachers vanuit huis lesgeven, word je voorafgaand aan een sessie wel degelijk verwelkomt met alsnog een glimpje van die view en een goed geselecteerd rustgevend muziekje op de achtergrond, om zo toch een heel klein beetje in de hogere Mandali sferen te komen.

Bewustwording

Bewustwording

Volgens de mensen van Mandali is er geen belangrijker moment dan nu, om aan de slag te gaan met jouw eigen bewustwording. Leven in het hier en nu, acceptatie en reflectie. Zij zien het dan ook als hun missie om anderen te begeleiden in deze reis.

Naast de dagelijkse online sessies biedt Mandali nu ook ‘Home Retreats’ van 3 á 6 dagen aan, die als afzonderlijke dagelijkse lessen geboekt kunnen worden. Om hier het optimale uit te halen is hun suggestie braaf om deel te nemen aan het volle programma, maar zij laten de keus geheel aan jou zelf. Want zeg, als je liever enkel de sessies selecteert die jou aanspreken, is het ook prrima. Is fijn en zit je nergens ‘aan vast’.

Meet the teacher

Meet the teacher

Om continue een optimaal gevarieerd programma aan te kunnen bieden, nodigt Mandali telkens verschillende leraren uit. Dit zijn stuk voor stuk hoogopgeleide en zeer ervaren teachers. Dat hoogopgeleide en zeer ervaren vinden wij overigens geen overbodige luxe.

Er zijn zo in je pyjama op je koude vloer tussen de duploblokken nou eenmaal iets meer hogere krachten voor nodig om dat o zo nagestreefde hier en nu te bereiken.

Italiaanse droom

Italiaanse droom

Enfin, we gaan het ook niet mooier maken dan het is. Écht vergelijken met daar bovenop die Italiaanse berg zitten kunnen we het uiteraard niet. Maar ach, met deze dosis high quality ingrediënten kunnen we er, voor nu, best mee leren leven. Dit sluit overigens niet uit dat wij zodra het weer kan een tripje Italiaanse berg gaan boeken, want tja, toch die view hé en hallo Italië en en en..

 

The schedule van de online sessies van Mandali vind je hier. Er zijn geen vaste kosten verbonden aan de lessen, maar er wordt wel om een donatie gevraagd.