Nederland, Den Haag5 oktober 2023, door Bo Peters

Oh oh oh Den Haag: overnachten & dineren in Spa Hotel Savarin

Nederland, Den Haag, 5 oktober 2023, door Bo Peters

Oh oh oh Den Haag: overnachten & dineren in Spa Hotel Savarin

Den Haag: die stad die fantastisch ligt aan de kust, maar waar ook buiten de kust om genoeg te ontdekken valt. En voilà. Zie daar het Savarin (vijfsterren) Hotel, spa en restaurant in één. Gelegen in een oase van rust en perfect om je voor een dag, of twee, in terug te trekken. Om je doordeweekse werkknop uit te zetten, iets speciaals te vieren of gewoon omdat je er zin in hebt. Heus niks mis mee. Vertroeteling ten top & jezelf onderdompelen in verwennerij; dat kan bij het Savarin in Den Haag. Treat yourself.

Hotel & Spa Savarin

Hotel & Spa Savarin

Een accommodatie waar ze én én én hebben (we noemen: hotel, restaurant en spa in één) blijft favoriet. Dat je vanuit de spa zo kan doorrollen naar het fancy diner en vervolgens met één druk op de knop uitkomt bij een fantastisch (we liegen niet) bed. Nooit-meer-de-deur-uit, dat idee zeg maar. En óf dat lukt bij het Savarin. Missie geslaagd, vonden we. Het Savarin is gelegen in een statig pand, bekend als Huize Zuidhoorn, met een geschiedenis die teruggaat naar de 16e eeuw. In 2011 is het pand omgetoverd tot hotel, met het idee om de sjieke & klassieke uitstraling te behouden. Is gelukt.

Wat nog meer goed gelukt is? Het restaurant. De jonge chef Carlos Blankers zwaait hier met succes de scepter. Er wordt flink nagedacht over het samenstellen van het juiste Frans-getinte menu. Wat er altijd op de kaart prijkt: verse, duurzame en lokaal samengestelde ingrediënten & gerechten. Ga voor 3- tot 6-gangen menu (the more, the better) en, alsof dat een vraag is, een bijpassend wijnarrangement. Zorgvuldig worden de wijnen gematcht met de gerechten. Count us in. Waar het water ons van in de mond liep? De Noordzee scholfilet met gerookte boter, hazelnoot mousseline en cantharel. Heerlijk.

Tip van flip: houd een gaatje over voor de kaasplank. En het zoete dessert (we noemen abrikoos, verveine, guave & geitenyoghurt; blijkt een verrukkelijke combinatie te zijn) dat ná de kaasplank nog geserveerd wordt. Een cadeautje. Psst. We hebben ons laten vertellen dat private dining in de wijnkelder een optie is. Pluspunten.

Kortom: heb je zin om jezelf even terug te trekken, uit te slapen of juist ’s ochtends in alle vroegte baantjes te gaan trekken in het heerlijke binnenzwembad? Alles kan, alles mag bij het Savarin in Den Haag. Vergeet in ieder geval zeker niet om een lunch (day drinking) of diner bij te boeken, daar doe je jezelf en je loved one(s) een plezier mee.