Nederland5 juli 2020, door Imara Milatz

GECANCELD: Spaarne Glamping (Spaarnwoude), belooft de allerlekkerste (letterlijk) camping ever te worden!

Nederland, 5 juli 2020, door Imara Milatz

GECANCELD: Spaarne Glamping (Spaarnwoude), belooft de allerlekkerste (letterlijk) camping ever te worden!

UPDATE: zojuist ontvingen we bericht dat Spaarne Glaming toch niet door kan gaan dit jaar.

Die festival-esque campings... Ze zijn een feit. En de knapste versies steken de kop op: hotedebotel zijn we op For-rest glamping Eibergen, gecharmeerd van Campspirit de Kluut en knetter verliefd op, tsja: deze allemaal.

Dat is nog maar het begin van onze herontdekking van de Nederlandse campings. Want, en je hebt het goed ge-guessed, er komt er weer eentje welke nét dat unieke randje heeft waarom we er heen willen. Event voorstellen: Spaarne glamping, Nederlands very first culinaire camping. Eén van het soort waar namen als Ron Blaauw, Alain Caron en Bennie Blij zich een slag in de rondte werken om je te voorzien in wat misschien wel je meest culinaire vakantie ooit wordt. Ontbijt én diner verzorgd door de beste chefs die ons land rijk is. En da’s pretty (damn good) new(s).

Spaarne Camping

Spaarne Camping

Negen weken lang, van 17 juli tot en met 21 september, gaan de figuurlijke deuren van de camping aan het Spaarne (die bij Spaarnwoude) open. Diezelfde dag nog nemen chefs als Ron Blaauw, Michiel Deenik, Julius Jaspers, Alain Caron, Jord Althuizen, Peter Lute, Bennie Blij en (top-chocolatier! Is belangrijk) Kees Raat and a whole lot more, hun intrek in de keuken van de camping. Dat is precies de reden waarom we er heen willen, een hele vakantie lang culinair in de watten gelegd worden. Liefde gaat immers behoorlijk door de maag.

Afijn, maar gelukkig zijn er tal van andere redenen waarom de Spaarne glamping deze zomer een perfecte zomerstek wordt.

De goede opletter weet: kamperen en Barts Boekje zijn niet de allerbeste vrienden, maar een glamping daarentegen, dan raken we al snel geïnteresseerd. Iets met die toch wel romantische tenten ya know en dan vooral van het soort met een knappe inrichten en een echt bed. Bij spaarne hebben ze ze ook, in twee varianten wel te verstaan. Of men neme een intrek in The Family Bell en anders is de Deluxe Bell Tent een meer dan prima eerste keus (zo knap ingericht, bekijk het zelf maar eens).

En zekersteweten dat er voor genoeg vertier gezorgd wordt op en om de camping. Je bent immers in Spaarnwoude, waar omheen ook een hele hoop te bezoeken en bewonderen valt: Een snowboard centrum, klimpark, kartbaan en paintballen in de natuur. En op het park zelf? Daar doe je mee aan een lesje sunset yoga of sluit je aan bij de bootcamp sessies. Wandelen of fietsen kan natuurlijk altijd. Gelukkig zit je met 15 minuutjes op de teller aan het strand van IJmuiden of Wijk aan Zee. Enne de kids, daar hoef je je geen zorgen over te maken, Die beleven het leven met pizza-bak workshops, speurtochten en cupcakes versieren.

Spaarne Glamping