Nederland, Nijmegen28 september 2019, door Maartje

Sprookjeslocatie: SLOT DODDENDAEL in Ewijk (provincie Gelderland), vlakbij Nijmegen

Nederland, Nijmegen, 28 september 2019, door Maartje

Sprookjeslocatie: SLOT DODDENDAEL in Ewijk (provincie Gelderland), vlakbij Nijmegen

Geen idee what is going on, maar we gaan de laatste tijd heerlijk hard op van die ras-echte trouwlocaties voor een weekendje weg, ondanks dat we allang en breed voorzien zijn van ring en sneeuwwitte bruidsjurk. Maar blijven dromen, en vooral ook blijven tippen, mag natuurlijk! Zoals deze, Slot Doddendael in Ewijk, onder de rook van Nijmegen. De perfecte uitvalsbasis om de studentenstad te gaan verkennen (wat we onlangs deden by the way, all tips snel hier natuurlijk!). First things first: je kamer bij deze Sprookjeslocatie: Slot Doddendael in Ewijk (provincie Gelderland), vlakbij Nijmegen.

Slot Doddendael Ewijk

Slot Doddendael Ewijk

10 kilometer ten westen van Nijmegen en je bent bij het sprookjesachtige Slot Doddendael. Een slot, ja. Stevig en fier, en dat gewoon in eigen land. Een kasteel is het, met een uitgelezen historie die een meer dan geweldige 21ste-eeuwse update kreeg. Half verscholen staat het gebouw in de bossen van Gelderland. Categorie ‘moet je weten’. Het slot zelf bestaat grotendeels uit een wit bepleisterd hoofdgebouw dat teruggaat naar 1379, hoewel dat door de jaren heen herhaaldelijk uitbrandde, opnieuw werd opgebouwd en weer verbouwd. De laatste bewoners waren een kunstenaarsduo – de creativiteit hangt er nog in de lucht. Zucht. Kan het nog perfecter? Ja hoor: je bent er namelijk het hele jaar door van harte welkom, voor een romantische overnachting met zijn tweetjes, een gezinsuitstapje én natuurlijk een bruiloft, want daar lijkt de plek voor gemaakt.

Sinds 1977 wordt Slot Doddendael gebruikt als horecabestemming, waarna het stel Jan Willem en Fabienne ’t Hooft-Braam het in 2012 overnam. Zij maakten er het kleinschalige, kwalitatieve, smaak- en liefdevolle adres van dat het tegenwoordig is. Logeren kan er in een van de twee charmante gastenkamers, en het bijgebouw is een droom van een trouwlocatie. Lunchen en dineren in de laagdrempelige Brasserie Baronne in de gewelfde kelder is een feest, onder andere dankzij het Meat Market-concept: kies je Black Angus-rundvlees en bepaal vervolgens hoe je deze bereid wilt hebben – de chef doet de rest. Iemand al iets te doen komende zondag?

Mochten wij kiezen, dan deden we (weer) een winterbruiloft. En dan vingers gekruist voor sneeuw.