Portugal, Lissabon17 augustus 2022, door Isa de Laat

Stranden rond/in de buurt van Lissabon: hier moet je zijn

Portugal, Lissabon, 17 augustus 2022, door Isa de Laat

Stranden rond/in de buurt van Lissabon: hier moet je zijn

Wie denkt dat je Lissabon binnen een paar dagen hebt uitgespeeld, zit gruwelijk mis. Naast uren slenteren in de stad, moet je eigenlijk een paar dagen extra boeken. De stad heeft dan misschien geen strand, maar op korte afstand vind je die genoeg. Van die hippe onontdekte stranden. Maar waar je dan moet zijn blijft natuurlijk de vraag, daarom tippen we je in dit lijstje de leukste stranden rond/in de buurt van Lissabon. 

 

Stedentrip Lissabon? Dit zijn de alternatieve adressen. En natuurlijk hebben we simpelweg het het ALLERbeste van Lissabon ook voor je, die inspiratie doe je op in deze lijst. 

  • Beach Club Pôsto da Onda: op zo’n twintig minuutjes rijden van Lissabon vind je het strand van Caparica, waar de beach club Posto da Onda is genesteld op het strand. Een plek voor jong en oud, om te ontspannen bij het geluid van de zee en de muziek die dagelijks gespeeld wordt. Op het strand vind je een surfschool, strandbar, lounge en restaurant. Vergeet bij die laatste zeker geen verse vis te bestellen. (Foto links).
  • Beach Club Praia da Princesa: een interieur waar we in Nederland alleen al van kunnen dromen, dat is wat je tegen het lijf loopt bij Beach Club Praia da Princesa. En verse vis, echte verse vis. Let wel op: het kan er druk worden en voor Portugese standaarden is het wellicht wat prijzig. Ook deze stad ligt op twintig minuten rijden van Lissabon centrum. (Foto rechts).
  • Beaches of Arrábida: een van de mooiste van Portugal, zo noemen we de stranden van Arrábida. Je vindt ze ten zuiden van Lissabon bij de stad Setúbal in het beschermde natuurpark Arrábida. Kristalhelder water en het park eromheen doen je vergeten dat je net nog in de drukte van Lissabon stond (foto).
  • Azenhas do Mar: wellicht eerder een plek om te wandelen, dan om uren op het strand te zitten, maar hey dat is ook leuk. Azenhas do Mar is een klein dorpje dichtbij Sintra en heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Er is een klein strandje, waar je met uit de rotsen gehakte trap komt. De moeite waard is visrestaurant “Azenhas do Mar” met uitzicht hetzelfde als een ansichtkaart.
  • Praia da Macãs: betekent letterlijk ‘strand van de appelen’, ahja. Komt omdat vroeger de Colares-rivier Ribeira de Colares hier uitmondde. Als er fruit van de schepen viel, pakte de bevolking dat. Nu is het strand voornamelijk overzichtelijk en kindvriendelijk.
  • Praia da Ursa: het is even hiken, maar dan heb je ook wat. De weg naar Praia da Ursa is pittig, maar zeker de moeite waard. Vlakbij Lissabon vind je dit bijna verlaten strand. Door de rotsen is zwemmen misschien niet verstandig, maar een betere plek rondom Lissabon om te picknicken is er wellicht niet.