2 juni 2021, door Maartje

Onwaarschijnlijk knappe stranden op Mallorca, dit zijn ze

2 juni 2021, door Maartje

Onwaarschijnlijk knappe stranden op Mallorca, dit zijn ze

Ons Europese droomstrand? Dat vind je op Mallorca en om precies te zijn is het baaitje met het blauwste water en witste zand ingeklemd door ruige rotspartijen heeft Calo des Móro. Je vindt de kleine baai in het zuidoosten van het eiland, ruim 50 minuten rijden van Palma en niet heel ver (more or less in dezelfde hoek) van het bekende, populaire Es Trenc. Excuus aan iedereen het al kende en nu mijn nek om wil draaien (want de 'neeeee niet verklappen deze plek' stroomden mijn inbox ook in, als je 2 x 'instromen' wil noemen tenminste).

Calo des Móro

Calo des Móro

Over Calo des Móro moet je wel nog even het volgende weten: je moet even je best doen om er te komen, en wie kinderen bij zich heeft moet óf heel dapper (en sterk zijn want je moet al je zooi + kroost dragen) óf niet gaan. Het is namelijk op zijn zachtst gezegd nogal een klim. Sommige mensen noemen dat overigens een mooie hike en vinden dat idee alleen al woest aantrekkelijk. Tot die groep mensen behoor ik niet dus richt ik me tot de mensen in mijn bloedgroep: het is een klim. Wel een mooie, dat is waar, en de hele route heb je je eye on the price, dat scheelt aanzienlijk. Parkeren doe je aan de doorgaande weg, dan een stuk over een andere weg waar geen druppel schaduw te bekennen is (wel een platte weg), en dan into the woods. Duidelijk waar je heen moet is het overigens wel. Over het zandpadje, via kronkelende traptreden en smalle doorgangetje, onder een boom door en over een boom heen, omhoog, naar beneden, dan weer omhoog en uiteindelijk weer naar beneden: but it’s fucking worth it. 

Maar er is meer!

Maar er is meer!

Nou en of dat er meer is! Zoals deze vijf doorstekkies. Niet verder vertellen dus…

Cala Pipretty pretty pretty picture perfect in het zuiden van het eiland. Voer de Cala Pi Beach Bar in op je navigatie en alles komt goed.

Cala de Santanyi – naar de beste stranden moet je een beetje op zoek en héy, dat is oke, want dan kom je bijvoorbeeld hier. Vlak bij Cala Figuera, ook een topper die we al opnamen in onze The Ultimate Mallorca List.

Illetas Playa – groot en befaamd maar toegegeven: het is en blijft hier fijn.

Cala S’Almunia – Als je dan toch bij Cala des Moro bent, sla dan meteen ook even af naar deze. O, en neem je waterschoenen mee, ga je blij mee zijn.

beeld links Cala Pi via VamosMallorca.nl, beeld rechts Cala S’Almunia via locationscout.net