Nederland, Amsterdam28 februari 2023, door Maartje

Op naar Amsterdam Beach, euh, Zandvoort: dit zijn de fijnste strandtenten van Zandvoort

Nederland, Amsterdam, 28 februari 2023, door Maartje

Op naar Amsterdam Beach, euh, Zandvoort: dit zijn de fijnste strandtenten van Zandvoort

‘Amsterdam Beach’ wordt Zandvoort ook wel genoemd… Okéisgoed. We snappen het hoor: het is natuurlijk ook hét strand dat je vanuit Amsterdam met de trein redelijk snel kunt bereiken en dat is dan ook precies wat we regelmatig doen. Om vervolgens bij de meest geliefde strandtenten op het Zandvoortse zand aan te schuiven. Op naar Amsterdam Beach, euh, Zandvoort: dit zijn de fijnste strandtenten van Zandvoort.

CLUB CABO, ZANDVOORT

CLUB CABO, ZANDVOORT

In de categorie Best New Beachclub is Club Cabo in Zandvoort uitgroepen tot winnaar. In juni 2022 hebben Jakob Nieuwenhuijsen, en Bob van Gerwen deze knaller van een tent in Zandvoort geopend. Bij deze strandtent krijg je het Caraïbische strandgevoel met een knipoog naar de jaren 80 en Miami South Beach. De knallende kleuren brengen je direct in de vakantie-stemming. Alles is met oog voor detail en een beetje humor opgezet. De luxe pink en wit gestreepte strandbedden, de verse bloemen, de echte planten, je kunt zien dat er veel liefde is in gestopt. Over de gerechten is ook goed nagedacht. De rokerige barbecue-smaak van verschillende gerechten zijn er heerlijk en absoluut een reden om terug te komen. Club Cabo is open van februari tot en met oktober. Nog heel even wachten dus.

 

Club Cabo

 

ONBEKENDE PAREL: FOSFOR ZANDVOORT

ONBEKENDE PAREL: FOSFOR ZANDVOORT

Zelfs wanneer je denkt dat je alle strandtenten van Zandvoort echt wel uitgespeeld hebt, dan bestaat de kans zomaar dat je Fosfor nog niet kent. Ha! Helemaal op het uiterste stuk strand, daar waar je met de auto niet komen kunt (lopen zul je, heb je ‘m daarna extra hard verdiend), zit al een paar zomers (let wel: alleen in de zomermaanden, vanaf half maart ongeveer) Fosfor. Precies zoals een strandtent bedoeld is: fijn klassiek strandmenu, fijne mensen, fijne bediening. Niks aan de hand, maar dat dan wel precies goed uitgevoerd.

beeld via facebook van Fosfor

KAYUCA ZANDVOORT

KAYUCA ZANDVOORT

Hey hallo new kid on the Zandvoort block! En het is me een fijne hoor: Kayuca Zandvoort, van de mensen achter (winter)Lodge in Noordwijk. Dat is fijn om te weten, want als je zo’n zelfde vibe zoekt in het najaar en de winter, dan moet je in Noordwijk zijn. Kayuca is namelijk van half maart tot eind van het zomerseizoen open. Half maart geweest? Op naar deze stek op het meest populaire stukje Hollandse zee-zand waar alles volgens de beige gekleurde boekjes gaat, maar dan wel op de best mogelijke manier.

Enne, beter een goede buur dan een verre vriend: Kayuca Zandvoort huist tussen Hippie Fish en Ubuntu, zo’n beetje de meest populaire strandtenten van de afgelopen jaren. Het menu van Kayuca Zandvoort is overigens geen ‘middenmoot’: originele gerechten waar de (vega(n)) mensch blij van wordt.

beeld via instagram

BEACHCLUB FAR OUT IN ZANDVOORT

BEACHCLUB FAR OUT IN ZANDVOORT

Een beetje Ibiza, gewoon in eigen land. Zandvoort om precies te zijn. U snapt: relaxte sferen, ultiem genieten en ook nog eens lekker eten. Je kunt hier heerlijk neerploffen op een van de loungebanken en genieten van de zonsondergang met een lekker wijntje. Maar je kunt hier ook terecht voor gezellige borrels, verjaardagen, bedrijfsfeesten en meer. We zijn fan.

Niet in de minste plaats omdat Far Out wél het hele jaar door open is!

beelden via Beachclub Far Out

Cosmico Beach

Cosmico Beach

New kid, Cosmico Beach. Ook meteen een hele knappe. Tevens de plek voor een stukje Italië aan ons eigen kustlijn. Ze serveren hier Italian shared dining. De tent staat schuin, waardoor je vanuit een heel ander perspectief naar het strand kijkt. In rustige sferen kun je er ontbijten, lunchen, dineren of borrelen.

 

Cosmico Beach

HIPPIE FISH, ZANDVOORT

HIPPIE FISH, ZANDVOORT

We zetten ‘m expres niet bovenaan deze lijst, maar iedereen weet (of nouja, veel mensen weten): wie strandtent in Zandvoor zegt, zegt eigenlijk Hippie Fish. Een heuse onvervalste strandtent, en wel een behoorlijk populaire, van eigenaren die ooit bij strandtent Ubuntu het klappen van de zweep leerden kennen. Het eten is opvallend goed (zeker voor een strandtent en er zijn op warme zomerdagen zelfs huisgemaakte waterijsjes met grote stukken aardbei – zo lekker) en de zaak is beeldschoon. En dus terecht populair. Wat ook helpt, is dat het een van de beste adressen van het land is waar je vanuit Amsterdam met de trein eenvoudig kunt komen. Om die reden zijn bijvoorbeeld Noordwijk of Bergen stiekem net wat leuker (want je moet iets meer moeite doen om er te komen), maar is treinen een must, dan is Hippie Fish je antwoord. Ook perfect met de kids. Kun je ze daarna mooi het strand op sturen. Win-win.

Hippie Fish

UBUNTU, ZANDVOORT

UBUNTU, ZANDVOORT

Oké, doen we ook meteen die andere waar we het net over hadden: Ubuntu. Een heerlijke niks-aan-de-hand-plek in het Zandvoortse. Juist omdat zoveel mensen hun neus ophalen bij Zandvoort, is het op het strand van Zandvoort heerlijk ongedwongen hangen, vooral net buiten ‘het seizoen’, tijdens de avonduren, zo tegen zonsondergang als de kids naar huis moeten en het leukste moment van de dag aanbreekt of als het weer eigenlijk net-niet is en de kachel aan kan.

Zoals bij Ubuntu Beach. Hout, simpele stoelen, lekker eten en schommels, op de vlonder en op het zand. Binnen brandt als het even kan het vuur, buiten dendert de muziek (geen technohouseelectrohoempapa), op het menu een verrukkelijk pulled pork taco of fish sandwich met makreel en appel. En ook nog eens makkelijk met de trein te bereiken. O, en het sfeertje is tiptop.

Ubuntu Beach

TIJN AKERSLOOT, ZANDVOORT

TIJN AKERSLOOT, ZANDVOORT

We zeggen het vaker en over wel meer adressen, maar Tijn Akersloot is écht favoriet onder de strandtenten. Vroeger, toen we nog jong en koppig waren, vonden we Tijn vooral voor ‘kakkers’, maar inmiddels snappen we de aantrekkingskracht (al sinds de opening in 1965) volledig. Ten eerste is Tijn Akersloot het hele jaar open (ook met takeaway). Ten tweede staat de tent net buiten de drukke boulevard van Zandvoort, maar er dicht genoeg bij om er met de trein en een behapbaar stuk lopen te kunnen komen. Ten derde is er ruimte genoeg om je af te kunnen zonderen, ook al is het druk. Er is een open haard voor koude dagen en het personeel is altijd goedgemutst. De steenovenpizza’s – dunne, knapperige, net echte Italiaanse exemplaren – niet te missen en in de zomer staat met een beetje geluk de gazpacho van watermeloen en salade van geroosterde gele bieten op de kaart. En vistaco’s.

Tijn Akersloot