Nederland, Breda2 januari 2024, door Fenne Koenraadt

Drankjes in een voormalige bioscoop bij The Streetfood Club in Breda

Nederland, Breda, 2 januari 2024, door Fenne Koenraadt

Drankjes in een voormalige bioscoop bij The Streetfood Club in Breda

Onze 'happy place' is The Streetfood Club in Breda, ook wel bekend van hun succesvolle vestiging in Utrecht. Het zit in het Grand Theatre, een bekend stukje erfgoed in het centrum van Breda. Het gebouw en het opvallende interieur zijn dan ook het eerste wat je hier zult opmerken. In 1920, geheel volgens de laatste trends gebouwd en met veel zorg aangekleed, diende dit gebouw als plek voor theater- en filmvoorstellingen. The Streetfood Club eert dit nu met een tropisch-getint interieur. Denk aan donkerrood velvet vloertapijt, een met glas-in-lood afgewerkte lichtkoepel, gouden art deco lampen en palmbomen in de centrale hal. Heel instawaardig!

Wat te doen

Wat te doen

Nadat het gebouw en de inrichting hun welverdiende indruk op je hebben gemaakt (en je genoeg foto’s hebt gemaakt), kun je plaatsnemen aan een van de eettafeltjes of aan de bar. Wat The Streetfood Club zo leuk maakt, is dat het eigenlijk alles-in-1 is. Wij vinden deze plek wel het leukst voor de drankjes. Ze zijn hier namelijk erg goed in cocktails. Regelmatig worden er evenementen georganiseerd, zoals de Bottomless Boozy Disco Bingo Brunch. Maar het is zeker niet altijd gepland; in het weekend treedt er ook zo nu en dan een DJ op om je avond compleet te maken.

Mocht je toch trek hebben kun je bij The Streetfood Club ook brunchen of dineren. Voor de brunch kun je kiezen uit verschillende bowls, salades, sandwiches, wafels of pancakes (onze favoriet: de Parel van het Zuiden sandwich). Dineren gaat volgens het shared dining concept. Verder is er voor de zoetekauwen onder ons een candy shop, waar je funky gebak, ijsjes en bonbons kunt krijgen.

Kortom: genoeg redenen om naar The Streetfood Club in Breda te gaan, maar de highlights zijn voor ons vooral de waanzinnige locatie en de cocktails. Het is een populaire plek in Breda, dus zorg dat je even reserveert!

The Streetfood Club