Nederland16 mei 2018, door Maartje

Surfana Festival Bloemendaal aan Zee (7-10 juni 2018)

Nederland, 16 mei 2018, door Maartje

Surfana Festival Bloemendaal aan Zee (7-10 juni 2018)

“We zijn vier dagen lang een lief, klein en chill dorpje in de duinen”. Als dat geen fijne voorstelling van een aankomend festival is. Van 7 -10 juni is het voor de 6e keer tijd voor Surfana Festival. In de groene duinen van Bloemendaal aan Zee wordt het een feest van surfen, yoga, 50 soorten clinics, lekker eten, muziek en dansende grote en kleine mensen. Een heel fijn sfeertje alom.

Op camping de Lakens – een van de mooiste campings aan de Nederlandse kust – gaat ook dit jaar weer een knus meerdaags festival plaatsvinden. In een afgelegen hoekje van de camping – verstopt tussen de duinen – wordt een intieme setting voor een heel fijn weekend opgebouwd. Je kunt alle dagen komen chillen en feesten en blijven slapen op de camping. Is een dagje meer jouw ding? Surfana heeft ook dagkaarten.

Het gaat een weekend worden uiteraard met golf-, wind- en kitesurfen. Dûh. Met verschillende soorten yoga en meditatie als yin yang, kundalini, afro, flow en vinyasa. En met een hele reeks clinics die als insteek hebben om plezier te maken en lief te zijn voor jezelf en de wereld om je heen. We roepen er even wat: skateboard lessen (ook voor kids), pullka (huh, wat?), energiewas (uhh?), sound healing, droombetekenissen, massages, proeverijen, indigo verven, eten uit de natuur en meer. Veel meer. Als je je ticket al hebt gekocht, houd dan de website van Surfana Festival in de gaten. Het programma en een boekingssysteem voor het eventueel pre-boeken van clinics komen snel online.

En het is natuurlijk geen festival zonder eten. Oh nee, muziek natuurlijk. Eten kun je er ook lekker hoor. Kleine hapjes, niet te duur, vooral vega. Maar die muziek is toch ook wel waarvoor we komen. Singer-songwriters, bandjes en DJ’s uit alle hoeken van de wereld. Die dan – volgens Surfana – psychedelic summer soundsReggae-Caribbean swingflowing synthssoulful jazz en warme zuidelijke country & folk invloeden spelen. Daar krijgen we spontaan een vrolijk en zwoel gevoel van.

Willen we nog even afsluiten met een vooraf complimentje voor Surfana vanwege de intentie om er een Zero Waste festival van te maken. Composteerbare borden, hard cups met statiegeld, mobiele asbakjes om de mooie natuur peuk-vrij te houden, gerecycled hout voor het decor zijn enkele van de groene stappen die ze zetten. Houden we van!

Surfana Festival, 7 – 10 juni, Camping de Lakens, Bloemendaal aan Zee

En mocht je nog niet helemaal zeker zijn, kijk dan vooral dit heerlijke filmpje voor een laatste duwtje in je rug.