Nederland, Noord-Holland7 januari 2022, door Nina van Hilst

De beste sushi eet je bij Hokkai in IJmuiden

Nederland, Noord-Holland, 7 januari 2022, door Nina van Hilst

De beste sushi eet je bij Hokkai in IJmuiden

"In IJmuiden?" horen we je denken. Die havenport met containerschepen en visafslag? Het wordt nog verrassender. Hokkai Kitchen is gevestigd op het haventerrein in IJmuiden. In deze totaal onverwachte setting tussen de grote loodsen en vrachtwagens vind je Hokkai waar je misschien wel je beste sushi ooit eet. Op avontuur naar de havens van IJmuiden dus.

 

 

Toch te lui om het buiten ring Amsterdam te zoeken? Hier vind je de beste sushi van Amsterdam.

Hokkai Kitchen

Hokkai Kitchen

Midden tussen de loodsen, vissersboten en vrachtwagentrailers vind je het kleine eettentje van Hokkai. In een eenvoudig interieur met slechts een paar tafeltjes staan de Japanse chefs achter de counter de meest verrukkelijke sushi te bereiden. Op het menu staan traditionele Japanse gerechten en sushi en de vis is verser dan vers. Met recht een omfietstip – of omrijdtip, want je hebt de auto wel nodig – te noemen.

Het geheim van Hokkai zit hem in de kunsten van Chef Ohtawara (voormalig sushi-chef van het Okura) gecombineerd met de verse en traditionele vis van het eigen visexportbedrijf van Hokkai Suisan. Hiermee leveren ze aan 10.000 families traditionele Japanse vis- en sushiproducten. Mocht je bij Hokkai gaan eten of afhalen, duik dan ook zeker de vriezers in om authentieke visgerechten mee naar huis te nemen. Hokkai is een goed verstopte parel en wanneer je het eenmaal hebt ontdekt, zul je naar alle waarschijnlijkheid vaker Japanse visgerechten uit IJmuiden gaan eten.

Hokkai Kitchen