Nederland, Brabant20 juli 2020, door Yfke Voorbij

Slapen bij boutique hotel ‘t Keershuys in Den Bosch

Nederland, Brabant, 20 juli 2020, door Yfke Voorbij

Slapen bij boutique hotel ‘t Keershuys in Den Bosch

Ah, boutique hotel 't Keershuys, dat is dus nogal een begrip in Den Bosch. Midden in het bruisende hart van de Brabantse hoofdstad vind je het stijlvolle hotel waar een aantal van de smaakvol ingerichte kamers met recht 'royal suites' heten, al zijn ook de 'eenvoudige' luxe kamers allemaal even mooi en allerminst eenvoudig. Gaan? Goed idee. Zorg dan bovendien voor een tafel in de bij het hotel behorende bistro: Bistro 't Keershuys. Dan mag je na het diner namelijk rollend en vast en zeker zeer tevree naar boven rollen. Kijk, dat noemen we nou een staycation uit de boekjes. Perfect voor een weekend Den Bosch.

boutique hotel 't Keershuys Den Bosch

boutique hotel 't Keershuys Den Bosch

Vinden doe je boutique hotel ‘t Keershuys in de Bossche Lepelstraat, een van de (aller) leukste straatjes van Den Bosch. Een goed begin dus, want met stip de perfecte uitvalsbasis in het centrum van de stad. Vanaf je thuis voor even loop je zo naar alle leuke plekjes die Den Bosch te bieden heeft en, hendig wel, het hotel staat ook nog eens dichtbij het centraal station.

Het gebouw waarom boutique hotel ‘t Keershuys huist, is een rijksmonument maar binnen is het hotel van alle gemakken voorzien. Dat zorgt voor die om-te-smullen combinatie van authentieke elementen en de moderne luxe die je wil wanneer je jezelf weer eens een uitje gunt. Het hotel bestaat uit twee gebouwen die naast elkaar staan in de gezellige Lepelstraat. En dan de kamers… Té mooi! De inrichting is klassiek zonder oubollig te zijn, het kleurgebruik is rustgevend zonder saai te worden en het heerlijk Kingsize Auping bed zorgt (echt!) voor een heuse slaapbeleving (en ja dat was het).

Bistro 't Keershuys

Bistro 't Keershuys

Natuurlijk moet er ook gegeten worden. Daar houden we nou eenmaal van, vooral als we na een lekker maal zo ons nest in kunnen rollen. Waarvan acte bij ‘t Keershuys. Bij het hotel zit namelijk een heerlijke bistro waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, diner of een bourgondische borrel. Bij lekker weer zit je er perfect op het terras.

What’s cooking? Nou, nogal wat hoor: van een klassieke tournedos met pepersaus tot een poké bowl met zalm. Neem vooral het 4-gangen verrassingsmenu. Dat staat niet op de kaart maar vraag erom en de keuken gaat voor je draaien. Voor onze neuzen kwam sashimi van tonijn, tempura van gamba, een tournedos met eerder genoemde pepersaus (een must hier, het familierecept gaat al drie generaties mee en tot slot een heerlijke scroppino met ijs en tiramisu. Té lekker allemaal.

 

Next up? Slapen als een koning op eerder genoemd kingsize Auping bed. En dan weer aanschuiven aan bij het ontbijt. Uitgerust en wel. Ook daar, bij het ontbijt, is de keuze weer reuze: bij aankomst krijg je meteen een verse smoothie waarna je op het buffet af mag met een keur aan verse broodjes, beleg en fruit. Al mag bestellen van de kaart ook. Neem bijvoorbeeld de açai bowl met vers fruit of een precies goed gebakken ei. Wat je noemt een goed begin van de dag om vervolgens op pad te gaan en Den Bosch te gaan verkennen. Meer Den Bosch lees je hier. Enjoy!

‘t Keershuys