Nederland, Den Bosch16 augustus 2019, door Maartje

Op je lijstje voor Den Bosch: Garage Pompen en Verlouw Den Bosch

Nederland, Den Bosch, 16 augustus 2019, door Maartje

Op je lijstje voor Den Bosch: Garage Pompen en Verlouw Den Bosch

Garage Pompen en Verlouw in Den Bosch is het waar we hangen willen lately. Niet onbelangrijk om te vermelden: we trappen echt niet meer in het kunstje dat heet gooi-wat-roze (of erger nog: 'millennial pink') op-de-muur-en-het-wordt-een-hit. Nee nee, zo werkt het niet. Maar wat goed gaat, gaat, zeg maar, goed. En in Den Bosch ging het met dank aan de ontwerpers van Studio 34 South helemaal goed in een oude garage uit de jaren dertig aan de rand van de Bosche binnenstad. Het resultaat? Garage Pompen en Verlouw Den Bosch

Garage Pompen en Verlouw Den Bosch

Garage Pompen en Verlouw Den Bosch

Buiten de gebade paden is immers sowieso het nieuwe ‘centraal’, want wie wil er anno 2019 nog zitten waar iedereen zit? Juist. Ruimte en creativiteit willen we graag, thank you very much. Zo ook in het geval van Garage Pompen en Verlouw Den Bosch, een zaak die je aan de rand van de Bossche binnenstad vindt, vrijwel aan het water van De Bommel.

Binnen is het, zoals gezegd, knap roze, in precies die goede steenrood-roze tint. Alles, de hele inrichting, werd geïnspireerd op luxe auto’s uit de jaren dertig – we zijn immers nog steeds in een voormalige Ford garage. Lederen bekleding, ronde vormen, rood glanzend hout en een ouderwetse voetenstaaf om je voeten op te laten rusten als je aan de bar zit. Lekker.

Lekker is het ook, de hele dag door, tot – hoera – laat. In Den Bosch best nog wel een zeldzaamheid. Zo schuif je ook na 21 uur nog aan voor kleurige bowl, kaasplankje en verrukkelijke garnalenkroketjes en tonijnsalade.