Nederland, Den Bosch27 februari 2020, door Maartje

5 x niet missen in Den Bosch

Nederland, Den Bosch, 27 februari 2020, door Maartje

5 x niet missen in Den Bosch

Ah, de stad van Zoete Lieve Gerritje! We komen er maar wat graag. Brabants Amsterdam is het, en zodra Oeteldonk zijn all year long smoel weer terug krijgt, en de slingers en ballonnen opgeborgen worden, is de stad nog even bruisend en  gezellig als anders. Een update met het beste van Den Bosch voor een lang en (meer dan) leuk weekend weg (of thuis: deze tips zijn ook fijn voor locals, beloofd).

(beeld via OneandOnly.nl)

Het Viswijf Den Bosch

Het Viswijf Den Bosch

Een redelijk nieuwe en meteen een van de leukste en lekkerste van Den Bosch komt van het door ons toch al geliefde Wijn bij Stijn: Het Viswijf. Het mag geen verrassing zijn wat je hier voorgeschoteld krijgt… Juist. De verse visjes liggen voor het kiezen gekoeld op ijs in de visafslag, het personeel heeft er zin in (en hoe!) en de wijnen zijn om over naar huis te schrijven. Fan, dat zijn we van Het Viswijf.

Dit was al een heerlijk rijtje met het beste van Den Bosch, maar mocht een update krijgen, waarvan acte. Vergeet ‘m er echter niet ook nog bij te pakken: Barts Best of Den Bosch

Hello my Friend Den Bosch

Hello my Friend Den Bosch

Nog meer vakantiegevoel in het Bossche? Op naar Hello my Friend! Ook nog een jonkie in  town en leuk van het ontbijt tot de borrel (streetfood en cocktails). Op het menu zaken als taco’s, ramen noodels, american pancakes, cheeseburger dumplings en een ‘ordinaire’ maar hele goede saté ajam. Vega? Prima! Ongeveer een kwart van de gerechten is vegetarisch.

Borage Den Bosch

Borage Den Bosch

Een kleurrijke classic in de Korte Putstraat, toch al de leukste straat van de stad. Niets hips, wel altijd goed en gezellig, en dat is nou precies wat we belangrijk vinden tijdens een ongecompliceerde stedentrip. Je schuift er aan voor wereldgerechten. Gerechten afkomstig van over de hele wereld that is. Je begint je middag of avond meteen goed met de mezzes uit verschillende landen. Grote kans dat je  daarna  al voldaan ben overigens: de perfecte spot voor een middag met vriendinnen als je het ons vraagt.

Kids mee?

Kids mee?

Goed idee, en sla dan  in geen geval het immer zoete TumTum over. Lees meer