21 september 2017, door Maartje

Taiko Restaurant Amsterdam

21 september 2017, door Maartje

Taiko Restaurant Amsterdam

Al diverse malen loofden we Taiko op wat lijstjes in 2015, 2016 en 2017. Maar een stukje over Taiko Restaurant – in het Amsterdamse Conservatorium Hotel - alleen schreven we nog niet. Waarom niet? Geen idee. Soms gaat het zo. Want man man, het is er buitengewoon goed bij Taiko Restaurant Amsterdam. En dat vertellen we je met liefde, uitgebreider dan in een lijstje.

Barts-Boekje- Taiko 4

Bij Taiko kookt chefkok Schilo van Coevorden Aziatisch geïnspireerde gerechten. Op de kaart vind je raw food, sushi, sashimi, dim sum en vlees en vis van de gril. Ben je vega, dan is dit wellicht niet de beste plek voor je. Waarom we nu toch ineens op een stukje over Taiko kwamen? Waar het voorgaande jaren 'Wagyu' en ‘wasabi’ waren, is chef Schilo het komende restaurantjaar gestart met zijn nieuwe signature ingrediënt: Kamchatka Crab. Oftewel de Red King Crab. En dat zijn een joekels van beesten. Joekels die nodig gevangen moeten worden omdat het een plaag is die de Noordelijke zeeën aan het overheersen zijn. En daarmee alles opeten wat op hun pad komt. Ze zijn ooit als exoot uitgezet door de Russen en hebben inmiddels Noorwegen bereikt waar ze het lokale leven in zee aan het verwoesten zijn. En dat kan natuurlijk niet. Vangen dus die handel zegt ook het Wereld Natuur Fonds. En tja, als we ze dan toch hebben... Laat dan Schilo en zijn team er maar mee aan de slag gaan. Het resultaat? Een partij hemelse gerechten op je bord.

Barts-Boekje- taiko 3

De King Crab heeft nog tot half september de hoofdrol op het menu van van Taiko. Ze serveren er kleine gerechtjes waardoor een 12-gangen menu mogelijk is. 12 gangen! Gerechtjes vol van umami. Plaatjes van borden waardoor je – al is het tegen je principes – echt eerst een foto van je gerecht wilt maken. Sommige gerechten worden versterkt doordat ze geserveerd worden met een glaasje parfum. Niet om op te drinken, nee: je eet een hapje, ruikt en eet weer een hapje. Zo doe je dat. Om vervolgens van je stoel te vallen aangezien dit riedeltje écht iets met je smaak doet. We kid you not.

Barts-Boekje- taiko 2

Exclusieve sakes, wijnen waar maar 1.000 flessen per jaar van worden gemaakt, cappuccino’s als gerecht en een tiptop staf maken de ervaring compleet. Een ervaring waar je ook zeker wel het nodige voor betaalt... Dat is waar. Maar het is het absoluut waard. Een dikke, vette aanrader voor een bijzondere avond aan tafel.

Taiko Restaurant

x, Nina