29 december 2022, door Maartje

Hotels met echt fijne restaurants voor nooit-meer-de-deur-uit: de Nederland editie

29 december 2022, door Maartje

Hotels met echt fijne restaurants voor nooit-meer-de-deur-uit: de Nederland editie

Een weekendje weg is heerlijk, maar betekent soms helemaal niet dat je er ook van bijkomt. Je moet van alles van jezelf: winkelen, wat cultureels, lekker lunchen, ook nog dat leuke biercafé en zeker dat ene restaurant dat al jaren op je lijstje staat. Voor je het weet, zit je agenda voller dan die van een doordeweekse werkweek.

 

Is leuk, zeker, maar soms moet het even anders. Hoe? Een hutje op de hei kan natuurlijk, maar een andere hele goede optie is een hotel boeken met fijne kamers én een goed restaurant. Goed is niet perse chic of peperduur, vinden we, maar het moet wel íets hebben (dat kan dus ook de beste borrelplank in tijden zijn). Uitslapen, uitgebreid ontbijten, weer even terug naar bed om een boekje te lezen of een kleine wandeling in de buurt maken om 's avonds aan te schuiven aan de hotelbar en in het restaurant. Vroeg pieken (of helemaal niet) en echt even opladen. Hier vind je een lijstje plekken in Nederland waar je precies dít kunt doen.

 

The Finch

The Finch

Het hotel is een aantrekkelijk mix tussen historie en van die eenentwintisteeeuwse luxe. Top. Precies wat de eigenaren voor ogen hadden.  De droom was een hotel dat net (of veel) meer te beiden heeft dat de meeste hotels doen. Niks geen middle of the road praktijken. Uitspraken wilden ze. Grote gebaren. Koning is zowel klant als eregast bij goede nieuwe vrienden. Nou, aangenaam hoor, wij zochten toevallig net nog een paar nieuwe vrienden, zeker als ze ook nog eens een gastvrij restaurant runnen en een gezellige bar voor nog een laatste afzakker of twee. Finch is classy en sjiek van buiten en, hoewel we een hekel aan het woord hebben, trendy van binnen. Zonder dat het te hip wordt, als je begrijpt wat we bedoelen. Mocht je ook nieuwe vrienden zoeken: in Deventer hebben ze liefde te vergeven en wij willen best delen.

The Finch

Villa Ruimzicht

Villa Ruimzicht

Villa Ruimzicht in het oosten van ons mooie land is knap van buiten én van binnen. Een monumentaal hotel waar alles klopt: van de entree tot de ontvangst en zelfs aan alle kleine details is zichtbaar aandacht besteed. Komt ‘ie:

De kamers van het hotel zijn modern en luxe en allemaal gekoppeld aan een thema. Ben je van het badderen? Kies dan voor de Waterpretkamer met bad, douche, stoomdouche en infraroodsauna. Een sfeervolle kamer voor twee, inclusief jacuzzi, rozenblaadjes, flesje champagne bij arrivé en een flinke badkuip is er ook. Romantisch much. En in alle kamers staan de heerlijk riekende producten van Rituals. What about the food? Nou die is good en wordt tot aan je eigen (voordeur) kamer dus, gebracht.

Lees hier meer over Villa Ruimzicht

Plantage Rococo

Plantage Rococo

Plantage Rococco is magisch! En helemaal niks minder dan dat. Echt niet. Gelegen op landgoed Waterland wat dus maar een kwartiertje rijden van Amsterdam is. Al zou je dat echt niet zeggen: het plekje is uniek. De oneindige liefde voor de historie en authenticiteit sijpelt er door de muren en die liefde, die voel en zie je. Plantage Rococo is bedacht om indruk te maken, zoals dat in de zestiende eeuw de intentie was. Gelukt. Ook gelukt: de keuken! Je eet er van een fantastische all bio chef. Een kleine kaart met alleen  maar pure gerechten (niet zo gek wanneer je bedenkt dat Plantage Rococo van dezelfde eigenaren is als Buitenplaats Plantage Vogelenzang, een plek in het groen waar je ook al zo heerlijk kunt tafelen op je kamer. Je krijgt namelijk voor het ontbijt, lunch en diner een goed gevulde tas mee naar je eigen kamer.

The Greenhouse in Kruisherenhotel

The Greenhouse in Kruisherenhotel

In het gezellige zuiden, om precies te zijn: Maastricht bundelen l’Auberge de Neercanne en Kruisherenhotel Maastricht hun krachten samen. En wat daar uitgekomen is, is een feest: The Greenhouse. Het begon met knappe veldkassen op het pandhof bij het Kruisherenhotel en dat allemaal in hartje Maas. Nu krijg je het heerlijke menu van The Greenhouse gewoon geserveerd op je kamer. 

 

"

Lonkt de natuur?  Dan is het de moeite waard om hier een kijkje te nemen bij de leukste logeeradressen in de natuur.

"

The Collector Den Haag

The Collector Den Haag

Compleet smitten zijn we op het kakelverse hotel hartje Den Haag. Reden? Hoeveel wil je er hebben? Sowieso zijn daar de looks: die zijn namelijk goed gelukt. Wat ook helpt is dat wij hier altijd al dol zijn op verzamelwoede in een interieur a la The Selby (is in your house – koop dat boek). Dat is dan ook precies idee achter The Collector (en van de SLOK Hospitality Group): ‘Iedereen is een verzamelaar en iedereen doet dat op zijn eigen manier,  maar door het hele hotel heen zijn veel verzamelelementen terug te zien. De kamers van dit eigenzinnige en intieme hotel voelen als een art collectors ruimte waar arty vogels, creatievelingen en avonturiers zich ongetwijfeld thuis zullen voelen. Lees meer

Omke Jan

Omke Jan

Uniek, dat is Omke Jan, op alle fronten. Ten eerste is het een adres zoals geen ander in de wijde Friese omgeving, ingericht door niemand minder dan Hollands trots op interieurgebied Piet Hein Eek. In een oude schuur aan het water van Woudsend creëerde hij een modern restaurant waar de charme van de boerenschuur die het ooit was, overeind bleef.

Scoor een van de drie kamers en een heerlijk vier-gangen farm to table menu voor op je eigen kamer. Hoe heerlijk is dat. Lees meer

Hotel de L'europe

Hotel de L'europe

Oke oke, we hebben een aantal favoriete adressen in Amsterdam en oke oke oke okeeeeee daar zijn er een heel aantal van die een pluim verdienen vanwege hun keuken. Maar sinds klassieker Hotel de L’Europe een waanzinnige eigentijdse copy-paste-naar-huis-please upgrade kreeg (beeldschoon) + een nieuw al even te gek Italiaans restaurant + het fijnste terras van Amsterdam (ook lekker zitten met een dekentje) + nog altijd fantastisch goed eten (understatement) serveert bij Bord’Eau* + Freddy’s Bar te meest te gekke bar is van centrum Amsterdam (want oldskool but cool) én een bookshop van Mendo, willen we er helemaal #nooitmeernaarhuis.

Eten? Tuurlijk, neem je gewoon mee to go naar je kamer.

De Lochemse Berg, Lochem

De Lochemse Berg, Lochem

Toen we de eerste keer incheckten bij het verstopte boutique hotel De Lochemse Berg, waren we niet alleen onder de indruk van de heerlijke anders-dan-anders looks, de fijne verstopplek tusen de bomen maar zeer zeker ook vanwege het eten! De heer des huizes is de chef, de vrouw des huizes zorgt voor de ontvangst – een topcombi. Je eet er naar het seizoen en naar de nukken van de chef. Is ok: die nukken liggen ons wel. Houd een gaatje (gat!) over voor een enorme kaasplank die je zelf mag selecteren uit de kaaswagen – een cadeautje.

Goed nieuws: je kunt het hele hotel afhuren! Kijk even op de website voor welke dagen. Hoe te gek, het hele hotel voor jullie zelf.

Op aanvraag zijn ook hondjes welkom (mits het kan en past, altijd even vooraf checken: pak meteen deze hondenwelkom-lijst er even bij; hier staan ook nog een paar andere topspots bij).

Strandhotel Cadzand Bad

Strandhotel Cadzand Bad

If we say Herman, you say Sergio! Toch? Dacht het wel. En laat de topchef nu de restaurants van een hotelparel aan de Zeeuwse kust runnen. Ha! O. Je bent al weg…In room dining it is. 

 

(lees meer)

De Beerze, Middelbeers

De Beerze, Middelbeers

Eten & drinken, slapen, feesten, vergaderen… je bent er bij De Beerze voor op de juiste plek! Nu is het een good to go voor een coronaproof staycation. De Beerze is de juiste mix tussen de Brabanstse gezelligheid en dorpse gemoedelijkheid. Dit boetiek hotel zit in een voormalig raadhuis, de eerste vrouwelijke burgemeester van Nederland zwaaide er de scepter. Dat merk je en dat zie je. Authentieke elementen worden gemixed met modern, vinden we fijn.

De Beerze is ideaal voor de werkende people onder ons die echt even willen ontsnappen aan de drukte van thuis. Ze hebben hier namelijk niet alleen fijne kamers met alles erop en eraan maar ook studio’s. Normaal zijn deze studio’s alleen te boeken voor langere perioden maar nu in deze gekke tijden hebben ze hier een uitzondering op gemaakt. Die studio’s voelen als een eigen appartement, je hoeft er niet uit, mag wel hoor. Het voordeel van overnachten in een hotel is dat je s’avonds nog steeds welkom bent om aan te schuiven voor diner. Bij de Beerze wil je aanschuiven hoor, echt waar. Risotto met eendenborst is onze favoriet.