22 februari 2021, door Michel + Renske

Lekkerste buitenplekken voor een wandeling + take out koffie

22 februari 2021, door Michel + Renske

Lekkerste buitenplekken voor een wandeling + take out koffie

Wat doen we met een lockdown? Juist. De natuur in. Niet met z'n allen tegelijk natuurlijk, nee nee. Probeer door de week zo af en toe een fikse pauze in te lassen en ga dán. Zo wordt het nergens te druk in het weekend en heb je wel het beste van het beste voor jezelf. Want laten we wel wezen: veel meer is er du moment niet te beleven. En (bij)werken kan in het weekend ook best nog een beetje. Daarbij doet die zon zo nu en dan je vast en zeker verlangen naar een frisse neus, kilometerslange wandelroutes in de benen en dieren spotten op onze eigen Hollandse bodem, toch?

En dus een lekker lijstje vol met mooie natuurplekjes mét koffie to-go in de buurt. Dan heb je het beste van beiden, kun je mooi een paar weekenden vooruit. Graag gedaan weer!

Woodz Veluwezoom

Woodz Veluwezoom

Natuurspot: Nationaal Park Veluwezoom (Beekhuizen)
To-go koffie bij: Woodz Beekhuizen

Het Nationaal Park Veluwezoom is een aanrader voor de wandel liefhebbers, het gebied is een ruim 5100 hectare groot bos, heide, zandverstuivingen en landgoederen. Als je geluk hebt kom je misschien zelf Schotse hooglanders, wilde zwijnen en edelherten tegen. En dan na een stevige wandeling door naar Woodz voor de lekkerste koffie to-go met wat lekkers erbij natuurlijk. Of bij stevige trek zelfs een lunch to go. 

Buitenplaats Beekhuizen is sowieso een aanrader. Het is een kleinschalig glamping-only vakantiepark. Je kunt er het hele jaar door overnachten in een van 43 ruime Lodgetenten of Pods, allemaal met privé-sanitair.

Egmond aan Zee en duinen

Egmond aan Zee en duinen

Natuur spot: Egmond aan Zee en duinen
To-go koffie bij: Liberté
Een topper van de heren van Noorderlicht (strandtent!) is deze gloednieuwe Liberté die Egmond een stuk leuker maakt. Haal hier je to-go want Liberté heeft nog geen kans gehad om echt indruk te maken met hun pareltje. Zo begon het zaakje enkele maanden geleden met een grote klus om het gezellig te maken en sindsdien, jawel, take out only. Begin hier je wandeling en loop met je koffie in de hand zo de duinen in om vervolgens op het strand te eindigen. Wat kan je verwachten? Een NY style bistro. Wordt snel vervolgd wanneer we weer allemaal binnen mogen komen bij deze nieuwe tent!

Castricum-Centrum / Bakkum-Noord

Castricum-Centrum / Bakkum-Noord

Natuur spot: Castricum-Centrum / Bakkum-Noord
To-go koffie bij: Buna Koffiebar
Niks lekkerders dan een goed taartje bij die koffie, zeker als je een flinke wandeling voor de boeg hebt. Vanaf Buna loop je lekker de natuur in (loop richting het noorden) via Bakkum. Houd koers richting Bakkum-Noord/ Egmond-Binnen. Je wandelt door uitgestrekte duinen. Ultiem genieten met droog en goed weer. De mensen bij Buna zijn ook enorm lief, dus wellicht bestel jij na afloop nog wel een koffie.

Strand Noordpier / Wijk aan Zee

Strand Noordpier / Wijk aan Zee

Natuur spot:  Strand Noordpier / Wijk aan Zee
To-go koffie bij: Aloha Wijk aan Zee

Een wandeling op het strand. Uitwaaien en daarna langs Aloha. In de zomer een enorme favourite maar in de winter is hij ook heerlijk. Binnen is een wandelroute gecreëerd zodat je niet in de kou hoeft te staan wachten. Bestel hier heerlijke koffie en natuurlijk de appeltaart, want dit is niet normaal goed.

Panneland Vogelenzang

Panneland Vogelenzang

Natuur spot: Panneland Vogelenzang / Amsterdamse waterleidingduinen
To-go koffie bij: Lunchroom de Wachtkamer, Vogelenzang
Met stip op nummer 1 deze kanjer. Waarom? Omdat de natuur hier enorm afwisselend is kom je tijdens een rondje van 5 km water, dichte bossen en open vlaktes tegen. En met een beetje mazzel zie je herten. Wat ik je zeg: heel veel herten! Plus een heel bos vol krokussen, iedereen blij.

Lage Vuursche

Lage Vuursche

Natuur spot: Lage Vuursche
To-go koffie bij: Buiten in de Kuil 
Lage Vuursche mag waarschijnlijk bekend zijn… Wie heeft er niet ooit een pannenkoek gegeten of gemidgetgolft? Maar in deze tijden roept vooral de natuur. Lage Vuursche is een heerlijk wandelgebied die de pro al jaren weet te vinden maar ook voor een korte tour is het heerlijk vertoeven hier.

Bij Buiten in de Kuil haal je echt goede koffie af. Eerlijk gezegd is Buiten in de Kuil een van de allerleukste plekken waar alles tip top geregeld is die we in lange tijd gespot hebben. Go! Maar niet in het weekend. Veel te druk joh.

Lees meer: Buiten in de Kuil

Landgoed Spanderswoud

Landgoed Spanderswoud

Landgoed Spanderswoud in ’s Graveland
To-go koffie bij: Proeflokaal de Serre

Heerlijk natuurgebied en nog heerlijker koffiestekje. De lekkerste take-away in de natuur, that’s for sure. Taartjes, koffie, hartige broodjes… Noem het op en bij Proeflokaal de Serre hebben ze het.

Daarna een lekkere wandeling maken in een te mooi gebied – perfect voor de beginnende of gewoon luie wandelaar (het is een relatief klein gebied).

Nationaal park Zuid-Kennemerland

Nationaal park Zuid-Kennemerland

Natuur spot: Nationaal park Zuid-Kennemerland

To-go koffie bij: Kraantje Lek
Hier moet je wezen! Natuur, speeltuin en take out. Kortom: alles wat je wil. Duik vooral de duinen, het park of de speeltuin in. Ja, de speeltuin want Kraantje Lek is een van de weinige speeltuinen die nog open is. Je mag hier een eigen bijdrage voor afgeven om de kids te laten spelen. Daarnaast is er take out koffie, thee, pannenkoeken, gebak en fris. Gaan!