Nederland, Amsterdam1 april 2024, door Maartje

Tannay, Amsterdam (west/centrum)

Nederland, Amsterdam, 1 april 2024, door Maartje

Tannay, Amsterdam (west/centrum)

Het beste terras van Amsterdam? Wie het weet mag het zeggen, maar pak vooral deze lijst er even bij (we did our best): het terras van Amsterdam.

Hoe dan ook: één van de beste, fijnste, mooiste, zonnigste en lekkerste is het terras van Tannay in Amsterdam West. Ook tot die categorie omdat (bijna) iedereen deze altijd vergeet ;-). Tannay? Op deze foto's staat toch de Gouden Reael, van de familie Caron? Klopt! Maar de Gouden Reael mocht een upgrade en heet sinds kort Tannay. Dezelfde zaak, hetzelfde terras, dezelfde weergaloze tussen de monumentale panden van Prinseneiland, terwijl je uitkijkt op het IJ, Silodam en de nieuwe bouw van de Westerdoksdijk. Uniek.

Tannay

Tannay

Tannay dus, en met chef Thomas Demuth zal het familierestaurant van Caron voortbestaan. Dit keer zal het menu eerbetonen aan de roots van de chefs, namelijk de Bourgogne, en het knusse dorpje Tannay. Aha. De heropening gaat gepaard met een vernieuwde keuken, een fris interieur én kekke uitstraling. Gelukkig blijft de charme van het iconische huis op de hoek behouden.D an hebben we het overigens ook echt niet alleen over het terras (aan het water en met gigantisch veel zonuren, uitkijkend op een beeldschoon bruggetje) maar eigenlijk is dit hele buurtje aan de rand van het Prinseneiland de wandeling waard.

Wat trouwens misschien nog leuk is om te weten, is dat toen vader Alain Caron in de jaren 80 voor de liefde naar Amsterdam verhuisde, hij hier als eerste baan in de keuken ging werken. Ontzettend mooi en symbolisch dat hij dit restaurant na al die jaren met zijn zoons over heeft mogen nemen. We mega like!

Lees ook even het (groeiende) lijstje met de fijnste terrassen van het land: het beste terras van Nederland