Nederland, Venlo8 juni 2022, door Bo Peters

Verrukkelijk Indonesisch eten doe je bij tante Toer, Venlo, Limburg

Nederland, Venlo, 8 juni 2022, door Bo Peters

Verrukkelijk Indonesisch eten doe je bij tante Toer, Venlo, Limburg

Alles wat uit Indonesië komt is populair. Zo ook het eten. Want zeg nou zelf: wie houdt er nu niet van? Nu staan de meeste Indonesische restaurants niet zo bekend om de, tsja, looks. Vaak ietwat kil. Zo niet hier bij Tante Toer in Venlo in Limburg! Dit allercharmantste, knussig familierestaurant is precies zo’n plek waar iedereen zich thuis voelt. Hier is het Te leuk. Met een hoofdletter. Oh, en dat eten? TE lekker. Ook met hoofdletters.

Tante Toer, Venlo

Tante Toer, Venlo

Tante Toer ligt verscholen in een knus straatje in Venlo. Zelf omschrijven ze het restaurant als een ‘klein, gezellig eethuis met ongedwongen sfeer’. Wat – volgens ons – een zeer on point omschrijving is. Zodra je een voet over de drempel zet, komen zowel de knusheid als ook de verrukkelijke geuren je tegemoet. Hier draait het om eten, dat merk je. Authentieke gerechten worden je voorgeschoteld, die je kunt kiezen vanaf een geschreven kaart hangend aan de muur. Kneuterig vinden we dat. Tip van onze eigen flip: de rijsttafel. Zo kun je van al die gerechten wat proeven en er met de bups gezamenlijk wat van eten, want je weet: sharing is caring. De tijd vergeet je al snel. Hier bij Tante Toer ga je voor een lange avond bourgondisch én werelds – puike combinatie – smikkelen.

 

 

Nog even die naam: Tante Toer? Refereert naar Tante Toer die de wereld over reisde en vanuit daar overal een recept mee plukte. Kijk, wereldser dan dat wordt het niet. Als de naam al goed is, weet je dat het niet meer stuk kan. Daar bij dit knusse restaurant in Venlo.