Verenigde Staten, New York6 augustus 2019, door Maartje

Tea Time! How to Theeleuten in New York

Verenigde Staten, New York, 6 augustus 2019, door Maartje

Tea Time! How to Theeleuten in New York

We gaven je eerder de beste koffieplekken van de stad New York en vergaten daarmee, whoops, bijna die andere wel heel essentiële drank: thee. Want tea time is, niet alleen in New York, ook een uitgelezen gelegenheid om er een glas bubbels bij te pakken. Maar oke, alleen aan de thee mag ook. Maar dan moet het wel bijzonder zijn. Waarvan acte: tea time! How to Theeleuten in New York.

29B TEAHOUSE, New York (Alphabet City)

29B TEAHOUSE, New York (Alphabet City)

De drukte ontsnappen in New York? Bestel een pot thee – of doe zelfs meteen een hele tea tasting – bij het moderne theehuis 29B. Eigenaar Stefen Ramirez is een theemeester en genoot zijn zogenaamde chado opleiding in Kyoto. Hij keerde terug naar New York voor zijn eigen lijn, Tea Dealers, en giet nu de meest bijzondere thee in zijn lokaal in Alphabet City. Let wel: dit is echt geen plek voor een snelle matcha to-go. Echter, neem je de kunst van thee (in ieder geval een klein beetje) serieus en hou je van Japanse esthetica (alles color coordinated: van uniform tot keramiek) dan is dit je New Yorkse oase.

NOM WAH TEA PARLOR, New York (China Town)

NOM WAH TEA PARLOR, New York (China Town)

Een andere plek perfect voor een grote pot thee is de Nom Wah Tea Parlor. Kitschy Chinese gevel (yummie), altijd een rij (maar die gaat snel) in een van de leukste stegen van China Town. De inrichting is alles wat je verwacht. In al de jaren dat de zaak open is, is er nooit wat aan veranderd en er is veel rood en geel zoals de vlag van China. De zaak lijkt zo gekopieerd van van een filmset. Wij komen hier graag tussendoor voor een dumpling break, met standaard dus die hele grote pot thee voor 3$ op tafel.

bellocq tea atelier, New York (Greenpoint)

bellocq tea atelier, New York (Greenpoint)

Om instagram een grootheid vanwege de prachtige roze zithoek maar onder de theekenners net zo groots vanwege de kwaliteit en de originaliteit van de thee. Bovendien is het een ‘hidden gem’: je moet echt even op zoek naar de donkere zware deur waarachter het donkere zaakje zich bevindt (het zal goed zijn voor de thee, al dat gebrek aan licht). Een bakkie sippen is heerlijk maar let wel: het is er altijd een beetje stil en rustig. Zelf scoren we liever een puik souvenir voor thuis. De zilverkleurige met het gele label blikken van bellocq tea atelier doen het goed in je keuken, maar de kleinere travel sizes zijn ook fraai (en wat goedkoper bovendien).