Spanje, Canarische Eilanden2 november 2021, door Maartje

Tenerife Travel Guide: de mooiste stranden

Spanje, Canarische Eilanden, 2 november 2021, door Maartje

Tenerife Travel Guide: de mooiste stranden

Mocht je nog twijfelen, laat het dan nog een keer duidelijk zijn: Tenerife is wat ons betreft echt de ultieme anders-dan-anders winterbestemming. Hier lees je over het lekkerste eten en de beste restaurants op het Spaanse eiland (maak je borst maar nat!) en de fraaiste en fijnste hotels (volop keus). Je leest wat je kunt doen wanneer je. niet van het stilzitten bent (snappen we - zoveel te zien en te doen!) en in het artikel dat hieronder volgt, sommen we de mooiste stranden voor je op. Graag gedaan weer.

Playa del Duque

Playa del Duque

Playa del Duque is een populair strand en eigenlijk gewoon toch wel echt onze favoriet, want aan de zuidwestkant + zo ongeveer in het midden van het eiland = zonsondergang en altijd dichtbij! Al komt de liefde ook doordat het strand omringt wordt door alle fijne dingen in het leven: er zijn privé-ligbedden, leuke horeca en je kunt er snorkelen. Er is een klein winkelcentrum (vol luxe merken) en je parkeert er voor de deur (fijn met kids). Ook is het best wel een aanrader om je hotel hier in de buurt te kiezen hoor: dan zit je zoals gezegd behoorlijk centraal en aan de goede kant van het eiland. Bovendien zijn de resorts in Costa Adeje, waar Playa del Duque zich bevindt, bijna allemaal top en hebben de meeste panoramische restaurants met zeezicht. Tel uit je winst.

Abama Beach

Abama Beach

Abama Beach is een klein zandstrand in het zuiden van Tenerife, tussen de Playa San Juan en Marazul. Het is algemeen bekend dat het zuiden van Tenerife veel van de mooiste stranden van het eiland heeft en Abama is een van de betere opties. Het water is rustig met dank aan een golfbreker. Vinden we toch wel lekker. Om het strand heen zijn kliffen en het is een populaire plek voor de mooiste zonsondergangen boven het naburige eiland La Gomera.

Eten en drinken? Ja hoor. Het strandrestaurant wordt beheerd door The Ritz-Carlton, Abama*****, een van de meest gerenommeerde hotels op het eiland. Bij de strandtent mag je dus gerust aanhalen voor echt lekker eten. Parkeren doe je bij het hotel en dan loop je in zo’n tien minuten naar beneden.

tekst gaat verder onder de afbeelding

Benijo Beach

Benijo Beach

Misschien wel het mooiste strand van Tenerife. Benijo Beach, in het noorden van het eiland, is om verschillende redenen lievelings: het strand is vrij afgelegen en wordt om die reden meestal alleen door de lokale bevolking bezocht. Vinden we fijn. En met zijn torenhoge rotsen en dramatische kliffen is het Benijo Beach meteen indrukwekkend, nergens saai en gewoon heel mooi. Het laat zich raden dat de zonsondergangen hier spectaculair zijn!

(beeld via pinterest)

La Tejita

La Tejita

Over indrukwekkende stranden gesproken… La Tejita in het zuiden van Tenerife is er ook zo eentje. Het strand is rustig, afgelegen en bedekt met rood vulkanisch gesteente waardoor het er een behoorlijk uniek en fotogeniek is (op Tenerife zijn overal zandstranden, zowel wit als zwart, maar het rode vulkanische gesteente blijft bijzonder).

La Tejita ligt direct naast het natuurreservaat Montaña Roja en alleen al het uitzicht maakt het een van de mooiste stranden van Tenerife. De berg geeft het strand ook wat privacy, fijn. Er zijn een aantal eenvoudige horecazaken, helemaal prima. Schrik overigens niet: omdat er zoveel privacy is, wordt het strand ook vaak gebruik door nudisten

In een van onze andere artikelen over Tenerife jubelen we over het noorden van het eiland en raden we je aan om toch vooral naar de stadjes Puerto de la Cruz (hallo street art en te gekke zwembaden) en het mooie, authentieke dorp La Orotava te gaan. Doe je dat, ons advies opvolgen (zou je moeten doen!), koers dan ook af op El Bolullo. Een ander vrij afgelegen strand dat vooral natuurliefhebbers lokt met dank aan het zwarte, vulkanische zand (dat in de zomermaanden nogal heet kan worden), maar dat ook zacht en gewoon heel erg mooi is. Bovendien zijn er veel dramatische kliffen waardoor het landschap subliem is.

El Bolullo is perfect als je op zoek bent naar een rustig strand om te ontspannen. Maar zoals op veel stranden in het noorden van Tenerife, moet je voorzichtig zijn tijdens het zwemmen. De golven en getijden kunnen behoorlijk sterk zijn.