Nederland, Amsterdam26 april 2021, door Maartje

Terras Goals zijn AAN: Pulitzer Garden is een van de fijnste plekken van de stad

Nederland, Amsterdam, 26 april 2021, door Maartje

Terras Goals zijn AAN: Pulitzer Garden is een van de fijnste plekken van de stad

Met de zomer in het vooruitzicht kúnnen we niet anders dan onze Amsterdamse verstopte favoriet nog even extra te benoemen: Pulitzer Garden. De (enorme! prachtige!) binnentuin van het al even wonderschone Pulitzer Hotel aan de Amsterdamse grachten is zowel pittoresk als sereen. Zonnig en bijzonder goed eten en drinken en het is - basically - precies die stadse ontsnapping die je zocht. Wie hier neerploft (wat je natuurlijk z.s.m. gaat doen) wordt omringd door de prachtige eeuwenoude grachtenpanden en kan proosten naar de Westertoren.

 

Pulitzer Garden Amsterdam

Pulitzer Garden Amsterdam

Een van de voordelen is dat de binnentuin gewoon Heel Erg Groot is. En groot betekent ruimte. Plek. Zon. Maar dat is heus niet alles… Nee nee, we zouden niet zo enthousiast zijn als de vele lichte gerechtjes niet om over naar huis te schrijven zouden zijn (want dat zijn ze) en als de wijnlijst niet precies on point zou zijn (dat is-ie: dear Pulitzer, you had us at Sancerre per glas). Afijn, het is de perfecte plek om te lunchen, om eindelijk weer eens bij te praten of om gewoon te ontspannen.

Dikke kans dat je niet meer weg wil. Snappen we… Lees dan vooral ook even verder.

Blijven plakken bij Pulitzer Amsterdam

Blijven plakken bij Pulitzer Amsterdam

Wil je, want alle hotelkamers van het Pulitzer zijn zo kleurrijk als bonbonwikkels, met okergeel velours (velours!), roze gordijnen (roze gordijnen!) en marmeren badkamers (marmer!) In restaurant Jansz eet je meer dan prima, je wordt er buitengewoon vriendelijk geholpen en je zit er, tsja, te gek. Bovendien: wederom roze gordijnen. Struin vooral een beetje door het hotel: dan zie je namelijk ook de Pulitzer’s Bar, een dijk van een cocktailbar met de grandeur van uptown New York. Vanuit Jansz en de Pulitzer’s Bar kun je binnendoor naar het hotel lopen. Dat is mooi want op die manier passeer je eerst de prachtige toiletten (wist je dat je een locatie heel goed kunt beoordelen aan de kwaliteit van de toiletten? Stoffen handdoeken? Zeep én lotion van A-merken? Ruimte om je kont te keren en een lange spiegel om ook de achterkant van je rok te checken? Toptent) om vervolgens weer in de gigantische binnentuin uit te komen. Afijn: Pulitzer for the win.