Bart droomt: The Brando in Frans Polynesië is de ultieme honeymoon bestemming
Nooit meer vlees of nooit meer vis, geen armen of geen benen, het zijn dilemma’s waar we allemaal wel eens over nadenken. De kans is vrijwel nihil dat je keuze ooit van toepassing gaat zijn, maar juist dat maakt die dilemma’s zo fascinerend. Vinden wij. Nu hebben we nog een pittig dilemma waar je alvast over na mag denken: de Seychellen of Frans Polynesië? Ja oké we weten dat dit onbetaalbare, ultieme droombestemmingen zijn, maar is toch leuk om over na te denken (en bij weg te dromen)?
Toegegeven, wij neigden eerst naar de Seychellen. Maar toen kwamen we luxe resort The Brando op het Frans Polynesische eilandje Tetiaroa tegen en je begrijpt, het werd een pittig dilemma. The Brando bevat namelijk alle clichés die je mag verwachten op – wat heet – een ultieme droombestemming.
Want wat is The Brando? Korte uitleg: een belachelijk luxe resort op het belachelijk idyllische privé eilandje Tetiaroa. Langere uitleg: het was het jaar 1962 dat knappe Hollywood-man Marlon Brando er voet aan de grond zette, voor de opnames van Mutiny on the Bounty. Vrijwel direct raakte hij verknocht aan dit paradijsje en wat doe je dan, als Hollywood-man? Inderdaad, je ‘least’ het eilandje voor 99 jaar. Want meneer Brando zag gelijk de de mogelijkheden voor een resort (de opportunist!). Afijn, de kosten voor de bouw van een luxe resort vielen nogal tegen – wat wil je, in het midden van de Stille Oceaan – en dus moest Marlon zijn plan staken. Totdat een lokale projectontwikkelaar er brood in zag en zo opende The Brando in 2014 alsnog haar deuren.
Het resultaat mag er wezen: 35 tropische hutjes (noem het gerust zorgeloze villa’s) die zijn voorzien van alle luxe. Denk aan zwembaden, jacuzzi’s, maar vooral fenomenale uitzichten over de witte zandstranden en de zee. Die zee is zo helder, dat blauw een understatement is. Zeeschildpadden, mantaroggen en exotische vogels mogen zich tot de vaste clientèle van het resort rekenen.
En de omgeving is ook leuk, want Tetiaroa is natuurlijk niet je standaard eilandje. Nee nee, deze ‘atol’ bestaat uit 13 kleinere eilandjes, die door prachtig groen met elkaar in verbinding staan. Verplaatsen doe je er met de fiets, dus een beetje Holland’s voel je je nog wel. Het resort is ontworpen om de Polynesische levensstijl en cultuur te weerspiegelen en vooral: om deze te beschermen tegen massa toerisme. Kost dat? Zo’n €3.5000 per nacht en 25 uur van je leven (om er te komen). Maar goed, dan heb je ook wat.