Scandinavië4 april 2023, door Isa de Laat

The Canoe Trip: 7-daagse kanotocht door een van de meest ongerepte natuurgebieden van Scandinavië

Scandinavië, 4 april 2023, door Isa de Laat

The Canoe Trip: 7-daagse kanotocht door een van de meest ongerepte natuurgebieden van Scandinavië

Een week lang peddelen op de Zweedse meren willen we per direct, toch? Travelbase met The Canoe Trip comes to the rescue om die droom te verwezenlijken met de 7-daagse kanotocht in de regio Värmland. Tijdens de trip ga je dus met je buddy (je moet met twee man sterk staan, want de kano is ontworpen voor twee personen) met minimale middelen de Zweedse meren te ontdekken.

Dat is genieten - met een hoofdletter G - van de unieke uitzichten. Voor wie denkt dat het alleen maar genieten van rust is, zit fout. Natuurlijk slaap je elke avond op de mooiste eilanden of verborgen plekjes in het bos en word je voorzien van transport, materiaal, een foodpack, routes en instructies. Maar het is ook hard werken en aan jou om je overlevingsskills te testen...

 

The Canoe Trip wordt georganiseerd op verschillende data vanaf juni tot en met september. 

The Canoe Trip, Scandinavië

The Canoe Trip, Scandinavië

Je kanotocht zal 6 à 7 dagen duren en vertrekt en eindigt in de basecamp (waar je de leukste spellen speelt) in Värmland. En dan ben je, trust us, een heuse ervaring rijker. In Värmland hoor je ‘s nachts de wolven huilen (ja, we zeiden wildernis) en kun je bij avondval elanden zien drinken aan het water. Snack on the side, want tijdens The Canoe Trip kook je 7 dagen lang je eigen potje boven het kampvuur of in je kook set. Je hoeft heus niet zelf jager en verzamelaar te spelen, want in het foodpack zit voldoende voedsel om te overleven.

Wil je wel jager en verzamelaar spelen? Halverwege de week kun je de rangers ergens in het bos langs de route vinden om wat survival tricks te leren. En wie het toch wat lang vindt in een dobberend bootje: de laatste dag kun je kiezen om je kano in te wisselen voor een mountainbike. En natuurlijk hoef je sowieso niet de gehele dag te peddelen, tussendoor kun je een verfrissende duik in het meer nemen.

Geen buddy voor The Canoe Trip? Geen probleem! Mensen die in hun eigen omgeving geen reispartner hebben gevonden, kunnen een bericht plaatsen op deze Facebook-groep: The Canoe Trippers.

Overtuigd? Wij ook. Dan kunnen we nu over naar de praktische zaken. Je krijgt een kaart mee met daarop een aangeraden route die je peddeldagen gelijkmatig indeelt. Extra leuk: je mag afwijken van de dagroute. De organisatie raadt unieke plekken aan om te kamperen, maar uiteindelijk kies je helemaal zelf of je hier overnacht of liever je eigen privé-eilandje uitkiest (wildkamperen is toegelaten in Zweden!). Elke route is te volgen voor beginners tot gevorderden en aan te passen met uitbreidingslussen en shortcuts.

En dan rest nog de vraag hoe je bij Värmland komt. Per vliegtuig, per trein, per bus of met de auto. It’s up to you.

The Canoe Trip 

Bonustip: Packrafting

Bonustip: Packrafting

In de actieve flow? Dan willen we je deze niet onthouden. Want heb je ooit gehoord van Packrafting? De relatief nieuwe sport is hartstikke hip en over komen waaien uit Alaska. Men kwam daar met een knappe oplossing voor hikes in natuurgebieden met veel water. Praktische oplossing jazeker, maar ook een hartstikke leuke. Bij packrafting ga je dus met een superlichte raft die makkelijk in de rugzak past (een packraft dus) op pad. Daarmee wissel je wandelpaden af met rivieren, om zo grotere afstanden af te leggen. Overigens dus ook een fijne vorm van slow travel. Een keer proberen? Wij zeggen doen. Travelbase organiseert tweedaagse Packraft Trails in de Ardennen (Semoy) en de Biesbosch (lekker, want hoef je land niet voor uit). En naast de micro-avonturen in Nederland, Belgie en Frankrijk organiseert Travelbase ook een expeditie van een week in Slovenië waarbij de packraft-trailers door het Triglav Nationaal park trekken en over de kristalblauwe Soča-rivier raften.

 

 

Packraft Trail Nederland

Packraft Trail Nederland

Tijdens de tweedaagse trip overnacht je een nacht (of langer als je wilt) op het basecamp tussen de dagen in. Het basecamp is een basic camping langs de rivier, op dezelfde plek waar je aankomt en weer vertrekt. Je eigen spullen drop je hier, die vervolgens worden omgewisseld voor de rugzak (inbegrepen) met je packraft. De Packraft trail loopt bijna het hele jaar door (buiten de koudste wintermaanden om).

 

De Packraft trail