Kroatië6 maart 2023, door Isa de Laat

The Sail Trip 2023 (juli en augustus): zeilen langs de Kroatische kust

Kroatië, 6 maart 2023, door Isa de Laat

The Sail Trip 2023 (juli en augustus): zeilen langs de Kroatische kust

Zon, zee, zomer: drie keer een Z waar we het hele jaar door van aan gaan. In de zomer nog een tandje meer en al helemaal als de bestemming Kroatië is. The Sail Trip 2023 staat op de planning en dat is alles wat je wilt voor het binnenhalen van je portie vitamine D op de juiste manier. Met 4 tot 10 personen (te boeken vanaf twee personen) vaar je in juli en/of augustus langs de Kroatische kust met eindeloze natuur, prachtige stranden en dineer je in de mooiste authentieke dorpen. Laat de boot maar varen, want de bestemming van The Sail Trip 2023 is dit jaar Dalmatië, de zuidelijkste regio van Kroatië aan de Adriatische Zee.

 

The Sail Trip 2023

The Sail Trip 2023

First things first, want de zuidelijkste regio van Kroatië klinkt natuurlijk zonnig, maar is er meer te beleven? Jawel. Het is een schitterende omgeving met veel (te mooie) eilandjes, parelwitte stranden en kristalhelder water.

In dat zuidelijke gedeelte vind je de haven van Trogir en liggen in juli en augustus verschillende zeiljachten klaar – voor 4 tot 10 personen –  voor dit avontuur waar je u tegen zegt. Echt even bonden, want samen met je clubje ben je een echt team. Je vaart van eiland naar eiland en ankert aan bij de meest schattige baaitjes.

 

 

Er zijn zes vertrekdata waarop je op de boot kunt stappen. De reis duurt zeven dagen en de exacte route wordt op het laatste moment bepaald op basis van de windvoorspellingen: wie zeilt heeft te luisteren naar de natuur. Natuur dus, want oh die is rijk in het Dalmatische eilandenrijk. Maar geniet ook zeker van de authentieke steden met gastvrije mensen, knusse terrassen en de sfeervolle restaurants. Bezoek bijvoorbeeld het rustige en kalme Stari Grad, het oudste stadje van Kroatië met een geschiedenis die 2400 jaar terug gaat. Ook druk bezochte plaatsen als Split en Hvar (het Saint-Tropez van Kroatië) liggen op de vaarroutes.

En het zou geen zomervakantie zijn, als er geen feestjes op de planning staan. Het is geen zuipvakantie (ofja, het is natuurlijk wat je er zelf van maakt), maar zowel aan boord van het jacht als in een baai of in een van de vele (beach)clubs in Kroatië kun je los.

De boten zijn gemaakt voor 6, 8 of 10 personen, en de trip is al vanaf 2 personen te boeken. Ga je solo? Gebruik dan de link-me-up Whatsapp groep. Hier ontmoet je andere soloreizigers waar je samen mee kunt boeken. We like it. En nee, we snappen dat je nog geen zeiltaal spreekt (95% van de deelnemers is geen ervaren zeiler), dus tijdens de reis zal er een gecertificeerde schipper aan boord zijn, die zorgt dat jij altijd veilig aankomt op de bestemming. Maar dagelijks kun je ook meedoen aan korte zeiltrainingen. Hierin leer je van alles over de windrichtingen, het besturen van een zeilboot of het hijsen van de zeilen.

 

The Sail Trip 2023

The Sail Trip vaart onder de vlag van Travelbase, een reisonderneming achter meer dan twintig unieke reismerken en communities. En die boot vaart verder dan Kroatië hoor, zolang de nadruk maart ligt op ‘The Journey’. Van een surfkamp in Spanje en Frankrijk tot een roadtrip door Italië op een Vespa en een tuktuk-tocht door Sri Lanka.

Travelbase