Nederland, Arnhem25 mei 2023, door Tessel Horsting

Dineren in een oude kerk? Dat kan bij The Church in Arnhem

Nederland, Arnhem, 25 mei 2023, door Tessel Horsting

Dineren in een oude kerk? Dat kan bij The Church in Arnhem

Op naar Arnhem, waar je op de grens van het centrum en het bruisende Modekwartier restaurant en boutique hotel The Church vindt. Een echte hidden gem midden in de stad. Het is even zoeken waar je heen moet, maar als je eenmaal de ingang hebt gevonden, sta je midden in een oude Lutherse kerk. Binnen zijn nog veel oude elementen te zien, gecombineerd met een moderne, open keuken en de old school glas-in-lood ramen waar het avondlicht zo mooi doorheen valt.

 

Bij The Church vind je een combinatie van slapen en eten in hartje centrum van Arnhem, wat óók nog eens is uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland. Park Sonsbeek is om de hoek, en je staat ook zo in het bos als je wilt. Klinkt als een ideale bestemming voor een weekend weg!

The Church - het menu

The Church - het menu

First things first: ga aan de chef’s table zitten! Hier kun je de hele middag of avond staren naar hoe de koks het eten bereiden. Extra leuk is dat je af en toe een klein praatje kunt maken en uitleg krijgt over wat ze maken. Dan next: het menu. Er staat zoveel heerlijks op dat kiezen lastig is. Gelukkig is daar dus het chef’s menu en weg is de keuze stress. Je kunt kiezen uit een zes-, zeven- of twaalfgangen menu. Zo krijg je de beste indruk van de keuken: vis, schaal- en schelpdieren – aangevuld met volop groenten en kruiden – staan centraal in de keuken van Chef Bart Leussink.

The Church

Boutique hotel

Boutique hotel

En als je dacht dat je dan klaar was, nee hoor, blijf vooral nog even hangen. Want naast dineren, kun je er ook overnachten in boutique hotel The Church. Dat kan in een van de veertien kamers waarvan er acht midden in de kerk hangen (!!). Letterlijk en figuurlijk nog even blijven hangen dus (you see what we did there?). De overige zes kamers zijn te vinden in de aangrenzende kosterswoning, waar veel oude elementen nog terug te zien zijn en het bijna lijkt alsof je je in Parijs waant. Een restaurant en hotel in één is sowieso een gouden combinatie, als je na een avond heerlijk eten zo je bed in wilt rollen.

Boutique hotel The Church