Nederland, Rotterdam16 april 2024, door Lotte van Zijl

Onthoud The Fat Fox voor een intiem avondje uit in Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 16 april 2024, door Lotte van Zijl

Onthoud The Fat Fox voor een intiem avondje uit in Rotterdam

Geboren uit een voorliefde voor de Engelse pubcultuur en opgezet door zakenpartners en vrienden Faruk en Darryl: The Fat Fox in Rotterdam, aan de Schiedamse Vest. Bij binnenkomst loop je gelijk tegen de hoge bar aan, die is gevuld met (heel veel) whisky's, speciaalbieren en al het andere wat je nodig hebt voor goede cocktails. Want ja, ook die hebben ze in overvloed. Dat ze ook nog eens een hele uitgebreide menukaart hebben, maakt het plaatje compleet. We kunnen één ding met zekerheid zeggen: The Fat Fox is een cadeautje voor Rotterdam.

Cosy foxhole

Cosy foxhole

Donkere kleuren, warm licht, creatieve schilderijen en een vintage look and feel… Het interieur heeft iets intiems, en is tegelijkertijd ook laid-backs. Het is overduidelijk dat de eigenaren alles tot in de puntjes hebben uitgedacht. Zelfs het ontwerp van de menukaart is niet overgeslagen. En dan hebben we het nog geen eens gehad over alle dieren die je linksom of rechtsom begroeten (het is hier geen beestenboel hoor, we bedoelen de kunst aan de muren). Kortom: een plek waar je je niet alleen over het menu, maar ook over het interieur kunt verwonderen.

Cocktails please

Cocktails please

Keuzestress hebben we niet vaak (we weten eigenlijk altijd wel waar we op dat moment zin in hebben), maar er stonden zoveel bijzondere dranken op de kaart dat we er echt even voor moesten gaan zitten. Toen de serveerster opnieuw voorzichtig (ja, de eerste drie keer waren we nog aan het wikken en wegen) vroeg of we er al uit waren, bestelden we The Owl en The Fox. En of dat een goede keuze was! En zo ook de gerechten. We zullen het kort houden, maar oh, wat was het lekker. Van carpaccio met Parmezaanse kaas en gehaktballen met tomatensaus en chorizo tot Iberico ham. Klinkt simpel, maar gerechten zónder gefrut en met echt goede ingrediënten blijven altijd de favoriet. De eendenborst en bloemkoolsteak staan nog op het lijstje voor later. Alle gerechten zijn gemaakt om te delen, dus dat komt de volgende keer sowieso goed.

The Fat Fox