Nederland, Eindhoven23 oktober 2016, door Maartje

The Fat Pony Eindhoven (t/m 30 oktober 2016)

Nederland, Eindhoven, 23 oktober 2016, door Maartje

The Fat Pony Eindhoven (t/m 30 oktober 2016)

Van 22 t/m 30 oktober staat Eindhoven in het teken van de Dutch Design Week. Dat is een nieuwe klassieker van een week en een aanrader voor iedereen die van design houdt, laat dat duidelijk zijn. Ter ere van de aantrekkelijkste week van de Brabantse stad, is pop-up restaurant voor 9 dagen THE FAT PONY Eindhoven in volle gang. THE FAT PONY inderdaad, een heus paardenvleesrestaurant. 

En nee, dat is niet zielig of vies, juist niet. Wie bewust wil eten, kan namelijk prima paard eten. Het is mager vlees, rijk aan ijzer en andere mineralen. Er worden in Nederland geen paarden voor de slacht gefokt en een paard dat niet opgegeten wordt, komt in de destructor terecht. Bovendien ligt bij THE FAT PONY de nadruk, juist de nadruk, op de kwaliteit van eten. Daartoe heeft een handjevol derdejaars studenten van de Fontys Academy for Art, Communication & Design Tilburg samen met de luitjes achter de Eindhovense 70% BAR - het succesnummer van DDW 2015 - onderzoek gedaan naar de combinatie ‘paard’ + ‘restaurant’. Denkt veldwerk tussen de pony’s in de wei, maar ook in de slagerij bij het uitbenen van een paard. Daarna volgden er workshops van designstudio Cataloogtree, chefkok Tim Buiting en theaterregisseur Lisah Baert. Met als resultaat dus paardenvleesrestaurant THE FAT PONY. Op het menu o.a. frikadellen van de luxe soort, charcuterie van paard en pulled horse met hoisinsaus.

Het restaurant is de hele dag 0pen. Overdag is er een kleine kaart, ’s avonds diner. Reserveren kan via 06-53338275 of 70procentbar@gmail.com. Belangrijk: er is ook een vegetarische optie. Hallenweg 1c