Nederland, Amsterdam7 december 2022, door Teun Tielen

Bij The Greanery in Amsterdam schuif je aan voor een 360º dining experience

Nederland, Amsterdam, 7 december 2022, door Teun Tielen

Bij The Greanery in Amsterdam schuif je aan voor een 360º dining experience

The Greanery is terug van weggeweest. In 2020 opende het groene pop-up restaurant voor het eerst haar deuren in de Westergasfabriek op het Westergasterrein in Amsterdam. Dit jaar is The Greanery wederom neergestreken op hetzelfde terrein, deze keer in het Transformatorhuis. Komende decembermaand schuif je aan voor een kerstspecial waar niet alleen je smaakpapillen, maar ook de rest van je zintuigen worden geprikkeld tijdens een 360 graden dining experience. Het decor verandert constant door het gebruik van muziek en licht en ook voor entertainment wordt gezorgd.

 

 

 

 

The Greanery

The Greanery

First things first, de naam. Bij The Greanery willen ze laten zien dat groen en duurzaam echt niet saai hoeft te zijn. De oprichters geloven dat eten verbindt. Mensen ja, maar ook milieu-, sociale- en overheidskwesties. Hoewel The Greanery op het Westergasterrein is neergestreken wordt er weinig gas verbruikt. In tegendeel, deze dining experience draait op groene elektriciteit en hoopt binnen drie jaar energieneutraal te zijn. Met hun op maat gemaakte stroomplan hopen ze de energie die verbruikt wordt uiteindelijk weer terug te geven aan het net.

 

 

 

 

Op de kaart

Op de kaart

Verwacht geen culinaire hoogstandjes: hier eet je Hollandse Pot met een twist en zónder worst. Alle gerechten zijn vegetarisch en er wordt gekookt met lokale ingrediënten. Ook als vegan kun je hier terecht (geef het dan wel van tevoren door). De roasted oxheart cabbage met jus op basis van champignons was onze favoriet. Het menu staat vast (scheelt weer keuzestress) en om de experience soepel te laten verlopen worden de gangen voor de hele zaal op dezelfde tijd geserveerd. Zorg dus dat je op tijd bent en niet pas om negen uur aan komt kakken, want dan vind je de hond in de pot. Maar bij The Greanery kom je niet alleen voor het eten, maar vooral voor de 360 graden dining experience..

 

360 graden dining experience

360 graden dining experience

Zo’n dining experience klinkt spannend, maar je kunt gewoon de hele avond op je plek blijven zitten! Alles om je heen is constant in beweging en verandering, het decor van de zaal verandert elke gang door het gebruik van muziek, licht, acts en entertainment. Denk aan acrobaten, danseressen in knappe glitterpakjes en een gezellige Bossa Nova band die zorgt voor wat swung in je stamppot. Hier kom je voor een gezellige avond uit met goed gezelschap. En zelfs als dat gezelschap tegenvalt, dan kun je gewoon lekker focussen op alles wat er om je heen gebeurt. Vergeet niet om aan het eind van de avond de menukaart in je tas te stoppen: die zit namelijk vol zaadjes die je thuis in de grond kunt stoppen.

The Greanery is nog geopend tot en met 24 december 2022 en reserveren voor de kerstspecial kan via de website!

The Greanery