Nederland5 december 2022, door Maartje

De lekkerste cabins van het land om in de kerststemming te komen

Nederland, 5 december 2022, door Maartje

De lekkerste cabins van het land om in de kerststemming te komen

Kerst, you hate it or you love it en een middenweg lijkt onmogelijk. Eerlijk? Wij zitten in team LOVE. In kapitalen. Maar we zijn de beroerdste niet hoor, au contraire: want je biezen pakken tijdens (of net voor, of net na) kerst, is voor alle teams een puik plan. Deuren dicht, TV (voor een lekkere (kerst)film) aan, speakers op standje schaamteloos en vingers gekruist voor dikke wollige vlokken sneeuw uit de lucht. En dan wil je natuurlijk wél dat het hutje waarin je je intrek voor even neemt, van topniveau is. Idem wat betreft het sound system (ergo die film en de speakers). We do feel you. Check onderstaande lijst maar eens: de lekkerste cabins van het land om in de kerststemming te komen, waarvan - belangrijk - een aantal voorzien van de allerbeste speakers van Sonos. Beloofd.

Logeren in de Nederlandse natuur is natuurlijk altijd een goed idee, óók als het geen kerst is. Hier vind je nog meer leuke plekken.

Getaway Deluxe Stalen Huis

Getaway Deluxe Stalen Huis

Getaway Deluxe heeft een hele hoop huisjes verspreid door het hele land, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Het Stalen Huis is hierop geen uitzondering. Dit knappe exemplaar is, inderdaad, bedekt met rood staal en ligt pal aan het water. Hoe je daar komt? Gewoon, met je eigen trekvlot. Na de (niet zo) barre overtocht kun je lekker opwarmen in de heerlijke zithoek met houtkachel én Sonos Soundsysteem. Precies zoals we onze The Holiday/Home Alone/Love Actually filmavond het liefst hebben. Overigens zijn inmiddels (bijna) alle Getaway Deluxe huizen voorzien van de betere Sonos speakers, weten we toevallig.

Getaway Deluxe Stalen Huis

Lief Huisje en Bakhuisje

Lief Huisje en Bakhuisje

Lief Huisje en Bakhuisje op het Zeeuwse platteland zijn zoeter dan zoet en schattiger dan schattig. De Art Deco houtkachel (die werkt niet, maar het oog wil ook wat) en het antieke bad op pootjes dragen daar zeker aan bij. De huisjes werden met veel liefde opgeknapt en oorspronkelijke details zijn bewaard gebleven. Cosy Christmas gegarandeerd, zeker wanneer het Christmas Station van Sonos Radio uit de speaker op de slaapkamer schalt. Het huisje is groot (of klein) genoeg om overal het beste geluid te hebben.

Lief Huisje

Cabin Anna op Camping Holenberg

Cabin Anna op Camping Holenberg

Handjes omhoog wie haar Pinterest lijst vol heeft staan met afgelegen cabins in Scandinavië. De Nederlandse designer Caspar Schols ontwierp zo’n cabin: Cabin ANNA, een prachtige, prachtige, práchtige design cabin met schuifbare wanden. Het eerste prototype verscheen op Camping Hartje Groen in het Brabantse Schaijk (niet ver van Den Bosch) en nu is een overnachting Cabin ANNA een heus feit: Holenberg is waar je Cabin ANNA boeken kunt, Schaik is nog altijd de beeldige plek in het Brabantse groen waar je slapen kunt in een van deze houten én gitzwarte (megasupercool) cabins. And thank us later.

En niet alleen voor je overnachting in ANNA (we mogen Anna zeggen), maar ook voor de tip die we zomaar tussen neus en lippen door noemden: Hartje Groen. Want bij Hartje Groen hoort De Boshut en De Boshut is met stip de meest cabin-eske plek van het land (zonder overnachtings-optie that is). Hout van binnen en buiten, open haard, knusse hoekje, lekkere happen: 10 punten.

Cabin Anna

Noma Veluwe (en kijk dan vooral naar natuurhuisje Sød - sssssmullen)

Noma Veluwe (en kijk dan vooral naar natuurhuisje Sød - sssssmullen)

Op de Veluwe is het altijd goed toeven, ook tijdens kerst. Dat project Noma Epe koos als bestemming voor twaalf Scandinavische boshuisjes met namen als Hjort, Sød, Knus en Grøn, is dan ook goed te begrijpen. De tiny houses zijn allemaal uniek en anders ingericht door verschillende eigenaren. Sød is de perfecte plek om de feestdagen door te brengen, als je het ons vraagt… Gelegen tussen de sparren dus kerstiger ga je het niet krijgen.

Noma Veluwe Sød

Kaatjekraal

Kaatjekraal

We blijven nog even hangen op de Veluwe. De tiny houses van Kaatjekraal zijn namelijk ook heerlijke plekken om te vertoeven. Je kunt kiezen uit het Boshuisje of het knusse Strandhuisje met heuse strandtuin. Al hopen we stiekem dat die met kerst verandert in een sneeuwtuin.

Kaatjekraal

Cocoonhuisje Randmaere

Cocoonhuisje Randmaere

Goed nieuws! Onze geliefde familie van Cocoonhuisjes heeft er een nieuwe telg bij. Naast hele mooie en knusse huisjes in Zeeland (Ziltvloed), Drenthe (Bosbries) en Limburg (Buitenlust) is er nu ook een Cocoonhuisje in Biddinghuizen. Randmaere is de naam. En die is net zo knap als zijn broertjes. Er is een prachtige Italiaanse patroontegel vloer, grote openslaande deuren die je zo naar het terras brengen en drie slaapkamers. Het Harderbos is om de hoek en ook in het gezellige Harderwijk ben je binnen no-time! De Cocoonhuisjes zijn ideaal om neer te strijken met de kids (heel veel spelletjes en ruimte om te ravotten) en de hond mag ook lekker mee.

Randmaere

Boshuisje Paperbird

Boshuisje Paperbird

Knus en kneuterig op zijn best. Dat is Boshuisje Paperbird in het Gelderse Lochem. Wil je een romantische kerst voor twee, dan is dit waar je zijn moet. Het huisje staat op een kleinschalig vakantiepark, maar ligt lekker beschut, dus voor pottenkijkers hoef je niet bang te zijn. Kom maar door met die holy nights. Mocht je het toch nog niet meteen warm krijgen van je gezelschap, dan stook je de 45m2 binnen no time warm dankzij de open haard.

Boshuisje Paperbird

Buitenlede 7

Buitenlede 7

Starry starry night. Nationaal park Dwingelerveld is een van de donkerste plekken van Nederland, dus mocht je sterren willen kijken dan is Dwingelo, mits het weer mee zit, de perfecte plek. Officieel is Buitenlede 7 een bed & breakfast, maar doordat de twee appartementen gelegen zijn op een rustig erf voelt dat niet zo. Wél kun je een uitgebreid ontbijt laten bezorgen door de plaatselijke bakker. Best of both worlds, noemen we dat.

Buitenlede 7