4 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Dit zijn dé rode wijnen voor tijdens de feestdagen

4 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Dit zijn dé rode wijnen voor tijdens de feestdagen

December it is. Het is (eindelijk) kouder buiten. En dat betekent dat je 's avonds vroeg de bank op duikt, een van deze geurkaarsen aansteekt, Netflix erbij pakt en... Een lekkere rode wijn. toch? We willen heus geen aanstoot geven maar tsja, het maakt zo'n winteravond gewoon toch echt wel compleet.

Je wordt er ook zo lekker rozig van. E dan hop, naar bed. Wist je dat we tegenwoordig bij Bart een soort van eigen sommelier hebben?. Bart Bruist van de wijnkennis deze dagen... Ook op het gebied van rode wijn. Dit zijn ze, de rode wijnen die je drinken wil - denken wij - tijdens de feestdagen. Geen dank! Ook van onze huis-sommelier.

 

Niet echt van de wijn, of een keer zin in wat anders? Kijk eens hier voor de lekkerste cocktails voor thuis.

Bourgogne Chitry Rouge ‘Vau de Puits‘ - Pinot Noir

Bourgogne Chitry Rouge ‘Vau de Puits‘ - Pinot Noir

Een Bourgogne met een pure fruit expressie en een spicy achtergrond. Een wijn met veel laagjes voor een meer dan goede prijs. Deze 12 hectare wijngaard van Olivier Morin ligt verstopt tussen Chablis en Auxerre. Olivier staat bekend als de nouvelle generation wijnmakers in de Bourgogne. Vroeger was Olivier een dj en sinds zijn 30e maakt hij wijn. En daar zijn we maar al te blij mee. Want dit is lekker, lekkerder, lekkerst. Deze wijn heeft 15 maanden eiken gehad, zacht en aards met krokant fruit.

Super Heroe by Sebio (Ribeiro) - Fieldblend

Super Heroe by Sebio (Ribeiro) - Fieldblend

Deze ‘superheroe’ is een selectie van ‘super’ druiven in een Fieldblend (gezamenlijke oogst). In de wijn proef je  hout, dikte, en kracht, maar zonder de mondtrekkende tannines. Fijn. Het wijnhuis ligt in Galicië (Spanje) en nee mensen deze wijn komt dus niet uit de Rias Baixas, je weet wel daar zo aan de kust. Deze Heroe komt uit de Ribeiro. Een stoere, intense wijn maar wel een tikkie klassiek.

Lees hier meer

Château le Puy "Emilien" - Grand Vin de Bordeaux 2015

Château le Puy "Emilien" - Grand Vin de Bordeaux 2015

Bordeaux een stoffig karakter? Deze mensen maken al 150 jaar lang op dezelfde methode hun wijn en zijn wereldberoemd om hun stijl: kracht & elegantie. Deze twee eigenschappen, die samen op een dun lijntje koorddansen zonder vangnet, je kunt er je ogen niet vanaf houden en je blijft maar proeven. Waar de wijn vandaan komt wil je weten? Uit het bekende Bordeaux, om precies te zijn, de rechter oever.

Bestel hier

Gamay Mommessin Beaujolais Villages 2018

Gamay Mommessin Beaujolais Villages 2018

We kunnen er kort over zijn, gewoon hartstikke lekker. Voor de geïnteresseerden onder ons, komt die: deze rode wijn is super sappig en gemaakt van hand geplukte gamay druiven. Om zoveel mogelijk fruitigheid in de wijn te krijgen is de wijn gemaakt volgens de methode ‘semi maceration carbonique’ waarbij hele druiven worden gefermenteerd in een kooldioxide-rijke omgeving. You get the point? De wijn heeft ronde en zachte tanines.

Wat je lekker kunt eten bij deze vinoNou, dat lees je hier. 

LIEVLAND PINOTAGE BOSSTOK 2018

LIEVLAND PINOTAGE BOSSTOK 2018

Big & Bold hoeft niet altijd, dit is een sappige rijpe wijn zonder teveel taninnes. Deze Pinotage komt uit ons faco land Zuid-Afrika, om wat preciezer te zijn uit Paarl. Een droge, rijpe, sappige wijn die een houtrijping heeft gehad. Tonen van rode bessen, frambozen en specerijen.

Wat je hierbij kunt eten? Goede vraag, kijk eens is hier. 

Domaine Wachau Blauer Zweigelt 2018 

Domaine Wachau Blauer Zweigelt 2018 

De belangrijkste druiven van de Wachau zijn grüner veltliner en riesling. Maar gelukkig wordt er ook rode wijn gemaakt. Zoals van de bekendste druif van Oosterijk: Zweigelt it is. De druiven komen uit de Wachau, maar staan geplant op steile terrassen aan de oevers de rivier de Donau. In de Blauer Zweigelt Terrassen proef je aardbeien, bosbessen, kersen, kruidigheid en vers gemalen zwarte peper. De wijn is lekker sappig met een frisse zuurgraad en soepele tannines.

Bestel hier

CONO SUR BICICLETA - MERLOT

CONO SUR BICICLETA - MERLOT

Makkie om weg te drinken deze, oeps! Betekend wel dat we hem lekker vinden, én dat we ons niet schuldig hoeven te voelen wat betreft de inkoop van de flessen. Voor zes eurie’s ligt ie in de schappen van de Albert Heijn, dat is zoals ze ook wel zeggen ‘een koopie’. Gewoon voor alle easy wijnmomenten, hoef je niet eens per se iets te eten bij te hebben (al is dat natuurlijk wel zo lekker). Echt-echt-echt een héle lekkere voor een schappelijke prijs. Gewoon bij de buurtsuper.

Cono Sur Bicicleta