Nederland, Amsterdam12 september 2023, door Isa de Laat

Kunstenares Frederique Matti neemt The Hoxton over met Bombay Sapphire in september

Nederland, Amsterdam, 12 september 2023, door Isa de Laat

Kunstenares Frederique Matti neemt The Hoxton over met Bombay Sapphire in september

Het is feest in de Amsterdamse Hoxton in de maand september! Een samenwerking van Bombay Sapphire en The Hoxton zet het hotel op zijn kop: bijzijn is meemaken! In september 2023 nemen lokale kunstenaars alle Hoxton hotels in de Europese steden (Amsterdam, Barcelona, Londen, Parijs en Rome) over. Is The Hoxton natuurlijk al knap an sich, maar als lobbies, ramen en daken worden omgetoverd tot kunstwerken blijven we er helemaal graag plakken. Nu er ook nog eens speciale gin cocktails van Bombay Sapphire op het menu staan gaan we nooit meer naar huis.

 

Saw This, Made This is de naam van de expositie in het Hoxton Hotel Herengracht a.k.a. de weekendtip die je niet wilt missen in september.

Saw This Made This

Saw This Made This

Bombay Sapphire gin in je linkerhand, kunst op rechts en de knapste details overal waar je kijkt. Al kan het ook zomaar zijn dat je alleen maar met de cocktail in je hand bezig bent. Voor de expositie wordt namelijk samengewerkt met de beste bartenders van de Hoxton bars om een serie limited edition cocktails te realiseren.

Wil dus zeggen dat je van Hoxton naar Hoxton kunt hoppen (die in Barcelona is ook zo mooi bijvoorbeeld). Al ben je in die in Amsterdam op de Herengracht ook wel even zoet. The Hoxton Hotel op de Herengracht (?) onder handen genomen door de Nederlandse kunstenares Frederique Matti. Ze raakt geïnspireerd door kleine belangrijke én onbelangrijke momenten van het alledaagse leven. Dat uit zich in dikke lagen verf om de gezelligheid van een typisch bruisend Amsterdams feest weer te geven. Oeps, kleine kans dat we voorlopig niet naar huis gaan dus…

Over BOMBAY SAPPHIRE®: wat je wilt weten: gebaseerd op een recept uit 1761 en een mengelmoes van met de hand geselecteerde exotische botanicals van over de hele wereld. Iedere druppel van de gin wordt gedistilleerd bij Laverstoke Mill in het zuiden van Engeland. Wat je gaat proeven: een frisse smaak met prettig kruidige nasmaak. Waar BOMBAY SAPPHIRE om bekend staat dus.

En dan vraag je je natuurlijk af wat voor een cocktail uit deze gouden formule komt rollen. Het Amsterdamse barpersoneel ontwikkelde de Spirit of Resilience. Een mond vol, maar  het beste te typeren als een frisse cocktail die de Nederlandse (wind)molens symboliseert. Het beste kun je natuurlijk zelf proeven, maar wil je zelf aan de gang, dan verklappen we de ingrediënten, hoor. De cocktail is gemixt met Bombay Sapphire gin, dragonjenever, Green Chartreuse, appelsiroop en limoensap, gegarneerd met een bananenblad (om de wieken van de molens weer te geven).

Hotelgroep The Hoxton is een immer favoriet. Want als er een hotelgroep is dat lokale initiatieven support, dan is het deze. En gin merk Bombay Sapphire, we love you too. Niet alleen omdat het zo’n altijd-goed-old-skool-merk is, maar ook omdat ze lekker creatief zijn. Thumbs up voor het supporten van opkomende kunstenaars!

bombaysapphire.com
Geen 18, geen alcohol