Duitsland6 januari 2023, door Bo Peters

The Paris Club: een stukje Parijs in Düsseldorf

Duitsland, 6 januari 2023, door Bo Peters

The Paris Club: een stukje Parijs in Düsseldorf

Düsseldorf: vlak de grens over – nou ja, dat ligt er uiteraard aan van waar je komt in Nederland – en daarmee goed te doen met de auto of de trein. En guess what? Düsseldorf is zoveel meer dan kerstmarkten. Er zijn tal van heerlijke plekken te vinden. Zo ook The Paris Club: een stukje charmant, klassiek Parijs in het rauwe en industriële Düsseldorf. De combinatie hotel-restaurant- bar in één blijft een winning team. Zéker als die bar een rooftopbar blijkt te zijn, met een 360 graden uitzicht over een giga-skyline. Zoals hier, bij The Paris Club. Ouioui, douze points.

The Paris Club

The Paris Club

Gelegen net buiten het centrum, maar op een centrale plek in de wijk Pempelfort, én een van de meest geliefde plekken van Düsseldorf. Dat is uiteraard niet voor niets: de looks van de Paris Club zijn jaloersmakend, het uitzicht op de 16e (restaurant) en 17e (bar) verdieping waanzinnig en de gastvrijheid is on point. Zo’n restaurant waar bij binnenkomst je jas al wordt aangenomen en een aperitief klaar staat, dat zeg maar. Wat er zoal op het menu staat in het restaurant? Franse bistro-gerechten – ofcourse – met klassiekers als steak tartaar, escargots en mosselen. Geloof ons: so yummy. De inrichting is dat wat we hopen bij een restaurant en bar: gedimpd sfeervol licht, fluwelen stoelen, tikkeltje industriële vibe er doorheen (we zijn immers in Düsseldorf) en een joekel van een bar met stoelen. Uiteraard. Want iedereen weet: de beste plek in een hotelbar is aan de bar zelf. Zodat je kunt loeren hoe de verrukkelijke cocktails worden gemaakt. Tip van flip: de ‘Gimlet de Maman’. Saffron Gin gecombineerd met peer en rozemarijn blijkt verrukkelijk te zijn.

Het allerleukste van hotelbars? Terwijl je aan de bar hangt, heerlijk nippend van je cocktail te genieten, weten dat je daarna zó je bed in kan rollen. Dat kan hier ook. Vanuit de rooftopbar stap je de lift in, om enkele verdiepingen lager te eindigen in het 25 Hours Hotel. Zelfde stijl, zelfde concept en betaalbaar. Handig, voor als je een cocktailtje – of twee – teveel op hebt. Tot in de nachtelijke uurtjes blijft het hier gezellig. Piekfijn genieten, bij The Paris Club.

 

The Paris Club