Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 30-06-2019
  • Eten & drinken, Groningen, Nieuw

Nieuwe bovenstebeste borrelstek in Groningen: The Stockroom Groningen

Nieuwe bovenstebeste borrelstek in Groningen: The Stockroom Groningen

Well hello Peaky Blinders lovers! Op naar Groningen aangezien daar, in de binnenstad van het altijd leuke studentenoord, een van 's lands beste cocktailbars (nu al? ja nu al, vertellen we je zo) opende. The Stockroom Groningen is de naam, en de zaak wordt gerund voor een viertal vrinden waarvan eentje een paar jaar geleden al werd bekroond tot bartenter van het jaar (zie je). Dat kan alleen maar goed gaan, daar bij The Stockroom hartje Groningen.

The Stockroom in Groningen

Een van de fijnste cocktailbars van het land is, in mijn optiek, cocktailbar Mr Smith in Maastricht. Donker sfeertje, het welbekende speakeasy gevoel (refererend naar de Amerikaanse drooglegging in de jaren 20 - de tijd van de flapper girls - toen er achter iedere bowlingbaan aan clandestiene bar verstopt ging) en hip doch cool volk aan en achter de bar.

En nu opent helemaal in het andere uiterste van het land een nieuwe bar die uit de schaduw van Mr. Smith mag kruipen: The Stockroom in Groningen. Die naam heeft de bar te danken aan de vroegere functie van het pand waarin de cocktailzaak zit: het gebouw was jaren een vrijwel ongebruikte opslagruimte van het restaurant pal naast de deur. Vier vrienden besloten de ruimte om te dopen tot een cocktailbar waar je je, zoals vroeger, eerst een weg door de rekken heen moet banen alvorens je in de speakeasy bar terecht komt. Daarna New York stijl plafonds (jeweetwel, van die vierkante 'tegels' met een werkje), groene tegels, comfortabele barstoelen en kwalitatieve cocktails met klinkende namen als Tropic like its hot en de Stockroom Summer Cup.