Nederland, Groningen30 juni 2019, door Maartje

Nieuwe bovenstebeste borrelstek in Groningen: The Stockroom Groningen

Nederland, Groningen, 30 juni 2019, door Maartje

Nieuwe bovenstebeste borrelstek in Groningen: The Stockroom Groningen

Well hello Peaky Blinders lovers! Op naar Groningen aangezien daar, in de binnenstad van het altijd leuke studentenoord, een van 's lands beste cocktailbars (nu al? ja nu al, vertellen we je zo) opende. The Stockroom Groningen is de naam, en de zaak wordt gerund voor een viertal vrinden waarvan eentje een paar jaar geleden al werd bekroond tot bartenter van het jaar (zie je). Dat kan alleen maar goed gaan, daar bij The Stockroom hartje Groningen.

The Stockroom in Groningen

The Stockroom in Groningen

Een van de fijnste cocktailbars van het land is, in mijn optiek, cocktailbar Mr Smith in Maastricht. Donker sfeertje, het welbekende speakeasy gevoel (refererend naar de Amerikaanse drooglegging in de jaren 20 – de tijd van de flapper girls – toen er achter iedere bowlingbaan aan clandestiene bar verstopt ging) en hip doch cool volk aan en achter de bar.

En nu opent helemaal in het andere uiterste van het land een nieuwe bar die uit de schaduw van Mr. Smith mag kruipen: The Stockroom in Groningen. Die naam heeft de bar te danken aan de vroegere functie van het pand waarin de cocktailzaak zit: het gebouw was jaren een vrijwel ongebruikte opslagruimte van het restaurant pal naast de deur. Vier vrienden besloten de ruimte om te dopen tot een cocktailbar waar je je, zoals vroeger, eerst een weg door de rekken heen moet banen alvorens je in de speakeasy bar terecht komt. Daarna New York stijl plafonds (jeweetwel, van die vierkante ‘tegels’ met een werkje), groene tegels, comfortabele barstoelen en kwalitatieve cocktails met klinkende namen als Tropic like its hot en de Stockroom Summer Cup.