Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 May 2019
  • 14-04-2019
  • Barts Boekje Junior

Tijdloos naslagwerk voor je mini: Your Lovely Memory

Tijdloos naslagwerk voor je mini: Your Lovely Memory

Wie Bartje op IG volgt (instagram Bartje By Barts Boekje, de junior variant) heeft 'm al voorbij zien komen: ons beeldige fotoboek van Vito. Gemaakt door Karin van Your Lovely Memory. En wie dat voorbij heeft zien komen, heeft ons vast ook een DM gestuurd 'waar dat fotoboek ook alweer van is'.

Bij dezen: Your Lovely Memory. Schrijf maar mee want het is een van de beste (mini me) tips die je gaat krijgen.

Your Lovely Memory

Het idee van Your Lovely Memory is namelijk even eenvoudig als goed (let wel: de beste ideeen zijn altijd eenvoudig): jonge ouders now a days hebben een telefoon vol (VOL) met kiekjes van hun kleintje en van - hopelijk - alle mooie herinneringen die ze samen maken. Met een beetje geluk zit er zelf een fotoshoot tussen (bijvoorbeeld een Motherhood Session van Nina). Zelden vinden al deze kiekjes, snapshots, sessie-tjes en series hun weg naar de printer. Dikke vette zonde: zo vond ik het zelf als kind overheerlijk om hele middagen te bladeren in onze fotoboeken. Die van mijn ouders, van mijn broer, van mezelf... Als er maar te bladeren en te kijken (en te wijzen en te herinneren en te lachen en te verbazen viel). Dus dat wilde ik ook voor Vito. Maar daad bij woord? Nee hoor.

Zonde dus, zoals gezegd. En ik ben niet de enige die daar zo over denkt, gelukkig.

En toen kreeg ik Your Lovely Memory in het vizier: gedurende een jaar lang heb je contact met (de hele lieve en belachelijk geduldige) Karin. Iedere maand ontvang je automatisch een e-mail met daarin een idiot proof formulier waarop je zo'n acht gedenkwaardige momenten van die maand invult - korte tekstjes in je eigen stijl, al dan niet gericht aan je kleintje (zo deden wij het), en de bijbehorende foto's die je met het antwoordformulier meestuurt. Keuzestress? Bekend fenomeen; heb ik ook. Ook daar helpt Karin je mee: ze drukt je op het hart vooral niet (alleen) voor de allermooiste, estetisch verantwoorde plaatjes te gaan maar voor die momenten die je echt wil onthouden. Soms een onscherp kiekje maakt zo'n album juist om van te houden. Denk maar even terug aan je eigen kinderalbum: het zijn waarschijnlijk een paar typische beelden waar je de mooiste herinnering bij hebt, en dat zijn vast niet altijd de beste gelukte kiekjes, wel? Precies daar gaat het om: om de mooiste momenten en de fijnste herinneringen die daarbij horen. Om later naar terug te kijken.

Een jaarabonnement kost een kleine 47,50 per maand en duurt een jaar lang. Er zijn mensen die zeggen 'dat is duur...' maar daar ben ik het absoluut mee on-eens: je krijgt er een jaar lang in herinneringen voor terug en dat is onbetaalbaar. Your Lovely Memory