14 april 2019, door Maartje

Tijdloos naslagwerk voor je mini: Your Lovely Memory

14 april 2019, door Maartje

Tijdloos naslagwerk voor je mini: Your Lovely Memory

Bij dezen: Your Lovely Memory. Schrijf maar mee want het is een van de beste (mini me) tips die je gaat krijgen.

Your Lovely Memory

Your Lovely Memory

Het idee van Your Lovely Memory is namelijk even eenvoudig als goed (let wel: de beste ideeen zijn altijd eenvoudig): jonge ouders now a days hebben een telefoon vol (VOL) met kiekjes van hun kleintje en van – hopelijk – alle mooie herinneringen die ze samen maken. Met een beetje geluk zit er zelf een fotoshoot tussen (bijvoorbeeld een Motherhood Session van Nina). Zelden vinden al deze kiekjes, snapshots, sessie-tjes en series hun weg naar de printer. Dikke vette zonde: zo vond ik het zelf als kind overheerlijk om hele middagen te bladeren in onze fotoboeken. Die van mijn ouders, van mijn broer, van mezelf… Als er maar te bladeren en te kijken (en te wijzen en te herinneren en te lachen en te verbazen viel). Dus dat wilde ik ook voor Vito. Maar daad bij woord? Nee hoor.

Zonde dus, zoals gezegd. En ik ben niet de enige die daar zo over denkt, gelukkig.

En toen kreeg ik Your Lovely Memory in het vizier: gedurende een jaar lang heb je contact met (de hele lieve en belachelijk geduldige) Karin. Iedere maand ontvang je automatisch een e-mail met daarin een idiot proof formulier waarop je zo’n acht gedenkwaardige momenten van die maand invult – korte tekstjes in je eigen stijl, al dan niet gericht aan je kleintje (zo deden wij het), en de bijbehorende foto’s die je met het antwoordformulier meestuurt. Keuzestress? Bekend fenomeen; heb ik ook. Ook daar helpt Karin je mee: ze drukt je op het hart vooral niet (alleen) voor de allermooiste, estetisch verantwoorde plaatjes te gaan maar voor die momenten die je echt wil onthouden. Soms een onscherp kiekje maakt zo’n album juist om van te houden. Denk maar even terug aan je eigen kinderalbum: het zijn waarschijnlijk een paar typische beelden waar je de mooiste herinnering bij hebt, en dat zijn vast niet altijd de beste gelukte kiekjes, wel? Precies daar gaat het om: om de mooiste momenten en de fijnste herinneringen die daarbij horen. Om later naar terug te kijken.

Een jaarabonnement kost een kleine 47,50 per maand en duurt een jaar lang. Er zijn mensen die zeggen ‘dat is duur…’ maar daar ben ik het absoluut mee on-eens: je krijgt er een jaar lang in herinneringen voor terug en dat is onbetaalbaar. Your Lovely Memory