19 november 2018, door Maartje

Het ultieme decembercadeau: Motherhood Sessions by Nina van Hilst

19 november 2018, door Maartje

Het ultieme decembercadeau: Motherhood Sessions by Nina van Hilst

Gelukkig heb ik een Nina van Hilst in mijn leven. Nina, fotograaf Nina, die je als geen ander op je gemak weet te stellen zodat dat ze daar moeite voor hoeft te doen en bij wie het zelfs natuurlijk voelt om op de kiek te gaan. Dat heet talent.

Motherhood Sessions by Nina van Hilst

Motherhood Sessions by Nina van Hilst

Naast dat geruststellende talent heeft Nina ook talent voor fotografie. Oog voor een kleine lach, een momentje, een fractie van een seconde toen je niet op zat te letten en je dus op je knapst was. En met een heel minuscuul klein beetje photoshop is niks mis aangezien we niet allemaal Doutzen of Bette heten. Nu wil het geval dat Nina het liefst moeders fotografeert; vrouwen die nou net precies die kleine momentjes willen koesteren. Vasthouden voor later want man o man, wat gaat het snel, veel te snel, allemaal. Was het niet gisteren dat je kleintje geboren werd? En ja, je kunt nu nog steeds wel leuk zeggen dat het niks voor jou is, ‘zo’n sessie’, maar lees toch maar even verder.

Nina heeft namelijk geen velden vol bloemen of gaarden vol appelbloesem nodig, een woest kolkende zee of een ondergaande zon. Voor een tiental prachtige, inlijst-waardige foto’s van jou en je minis(s) hoef je bovendien geen hele dag uit te trekken. Welnee: Nina legt het beste van jullie, zoals jullie zijn en niks anders, maar dan wel de beste versie van dat, in een half uur vast.

Mocht je het je afvragen: ja, man-, vrouw,- opa-, oma- of vriendin-lief mogen er ook op als je wil, al is deze sessie nu eigenlijk eindelijk eens helemaal bedoeld voor jou. Voor jullie samen.

En als dat je nog niet over de streep trekt, dan wil je misschien Nina haar betoog hier nog even lezen: “De band tussen een moeder en haar kindje(s) is iets bijzonders. Magisch. Het ontstaan in je buik, het groeien, de eerste ontmoeting en het verder ontwikkelen van je kleintje in jouw beschermende armen. En in die van papa meestal ook natuurlijk. Toch, of juist, zijn het meestal moeders die niet vaak genoeg op de foto staan met haar kindje(s). Het dagelijkse rennen en vliegen zorgt ervoor dat het meestal gewoon niet lukt. Voor je het weet is er weer een kostbare maand voorbij. En nee, die snelle selfie dekt de lading toch echt niet voldoende. Bovendien heeft niet iedereen een partner die goed kan fotograferen, of die daar aan denkt. Een mooie portretsessie van je gezin lijkt vaak een overdreven luxe. Zonde. Want wie kijkt er niet jaloers naar de prachtige plaatjes die via social media voorbij komen? Zo onbetaalbaar. Zo dankbaar. Om te koesteren. En ook jullie moeder-kind-band is bijzonder. Met die gedachte heb ik Motherhood Sessions opgezet. Perfect om cadeau te geven met Sinterklaas of de foto’s te geven met kerst; een uitgelegen gelegenheid om die laatste drempel over te stappen”.

Voor je het weet is er weer een kostbare maand voorbij. En nee, die snelle selfie dekt de lading toch echt niet voldoende. Een mooie portretsessie van je gezin lijkt vaak een overdreven luxe. Zonde. Want wie kijkt er niet jaloers naar de prachtige plaatjes die via social media voorbij komen? Zo onbetaalbaar. Zo dankbaar. Om te koesteren.

Speciaal voor de gelegenheid – een cadeaubon in mama’s schoen of het resultaat van de shoot onder de kerstboom – organiseerde Nina twee dagen voor de Motherhood Sessions bij het prachtige The White Door Studio in Amsterdam. Op woensdag 12 december en zondag 16 december legt ze hier in een korte, ongedwongen sessie van zo’n 30 minuten mama’s en hun kindje(s) vast.

Ongedwongen is het. Relaxed. Lekker kort. Want Nina snapt ook dat jullie tijd kostbaar is (en je kleintje vast de concentratie tijdspanne van een goudvis heeft). Bovendien is The White Door Studio een geweldige plek waar je kroost rond kan rennen (gillen, steppen, spelen, alles), waar voor jou een bakkie en lekkerst klaar staat en waar je je niet druk hoeft te maken over mooie hoeken en lichtinvallen: all is taken care off. Er zijn zelfs twee giga kleedkamers mocht je van kloffie willen veranderen. Al is dat nergens voor nodig natuurlijk: het gaat om jullie en dat weet Nina als geen ander te caputuren, zoals dat in goed Nederlands heet ;-).

 

Voor de kosten hoef je het ook niet te laten (tenminste, denk even aan de prijs-kwaliteit en het eigenlijk onbetaalbare van alles): € 125,- incl. een hele fijne goodiebag t.w.v. € 80,- voor mama’s en kindjes (ik weet wat er voor een groot deel inzit en het is echt de moeite waard! Alleen de mooiste merken – beloofd). Ongeveer 30 minuten (fotografie, je bent iets langer binnen) resulteert in zo’n 10 aangeleverde hoge resolutie beelden.

Motherhood Sessions by Nina van Hilst
12 + 16 december 2018
The White Door Studio Amsterdam

Vragen en boekingen via +31 6 224 97 422 of ninavanhilst@gmail.com

Instagram.com/byninavanhilst en Instagram.com/ninavanhilst