Nederland, Amsterdam7 december 2021, door Sanne Carbaat

Kip zonder de tok: op deze plekken in Amsterdam eet je plantaardige kip en daar voel je niks van

Nederland, Amsterdam, 7 december 2021, door Sanne Carbaat

Kip zonder de tok: op deze plekken in Amsterdam eet je plantaardige kip en daar voel je niks van

Of je worst lust. Kippenworst in dit geval. Of schnitzel, kipknuggets, cordon bleus of andere gerechten met kip. Ja? Dat is dit het moment om eens de plantaardige kip van TiNDLE te proberen. Niet van echt de onderscheiden. Heb je vast vaker gehoord, maar het is in dit geval meer dan waar. Zelfs de grootste vleesliefhebben zou niet weten dat ‘ie helemaal geen kip eet, maar een plantaardig alternatief. Die haal je niet bij de supermarkt, maar je moet ervoor uit lunchen. He, vervelend. Kan bij al zes restaurants in Amsterdam en de lijst zal gestaag verder groeien.

 

De deelnemende restaurants in Amsterdam (Coffee & Coconuts, Box Sociaal, Cábron, CIRCL, Rotisserie en SOIL) maken alle zes verschillende 'kip'gerechten en het is hier wel een beetje zo'n collect them all gevalletje. Ook helemaal in de foodtrend van 2022 hoor, plantaardige kip.

Kip zonder de toktok

Kip zonder de toktok

Wel kip, maar zonder de toktok, dat is TiNDLE. En dat je dus dat verschil tussen echt en fake niet proeft, is een dubbelwin. Al razend populair in Azië en het Midden-Oosten en ook tijdens The New York City Wine & Food Festival werd het gretig en met lovende kritieken ontvangen. Amsterdam blijft dan natuurlijk niet achter en BAM: de chicken without the tocktock is ook hier een feit.

De plantaardige kip wordt in een ultramoderne, top-of-the-notch productiefaciliteit gemaakt, gewoon hier in Nederland en dus lekker dichtbij (veel minder vervoerskosten en CO2 uitstoot). Daarnaast zitten er maar negen ingrediënten in de TiNDLE kip (een stuk minder dan de plofkip in de supermarkt..) en geen antibiotica, hormonen, cholesterol of genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Waar te vinden in Amsterdam

Waar te vinden in Amsterdam

Het zijn niet de minste restaurants die met de plantaardige kip koken. Fan zijn we, van alle zes en dus nog een extra reden om weer een keer langs te gaan. Box Sociaal maakt er een ‘parmy’ van en ook nog eens taco’s. Het Mexicaanse Cábron doet, niet geheel onverwacht, ook taco’s met een fijne michelada mayo. Circulair CIRCL op de Zuidas creëerde een ‘kip’roulade, vgan café SOIL een vegaburger en chicken master Rotisserie weet er een sappige bun van te maken.

Bij Coffee & Coconuts gingen we zelf even kijken (nooit een straf om daar aan te schuiven) en man, man, man: die teriyaki vegan bao is me toch wat. Echt zoals kip: vezels, structuur, smaak, alles! Maar dan dus een stuk beter en fijner voor de kip en de wereld.

Helemaal geïnspireerd? Snappen we, dus hier meer leuke en fijne plekken waar je heerlijk vega(n) kunt eten in Amsterdam.

Het TiNDLE team werkt nauw samen met Nederlandse chef-koks en horeca-ondernemers om het beste te halen uit deze plantaardige kip en de Nederlandse markt er kennis mee te laten maken. Superveelzijdig, ontzettend lekker en sappig en dus een meer dan goede reden om weer eens ergens anders te happen, al zeggen we het zelf.