Nederland, Amsterdam16 april 2019, door Barts Boekje

Olé, nieuw in de Pijp: Cabrón Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 16 april 2019, door Barts Boekje

Olé, nieuw in de Pijp: Cabrón Amsterdam

Olé olé, de Mexicaanse tentjes springen als paddenstoelen uit de grond, en dat vinden wij oké. Hopelijk een trend die blijft, want is feel good food. En die feel good food vibe hangt ook een beetje bij het gloednieuwe Cabrón. Een nieuwe Mexicaan in de Pijp die sinds twee weken geopend is.

Cabrón Amsterdam

Cabrón Amsterdam

Per toeval kwamen we hier terecht. Wat? Toeval? We horen het je denken maar ja, ook wij dwalen weleens door de stad (nu de Pijp) en doen dingen op de bonnefooi. Wat er dan gebeurt? Nou, verder niet veel behalve dat je mag constateren dat het niet verstandig is, want Honger, want Amsterdam, want Honger (met een capital H dus).

Enfin, tout Amsterdam zat op de terrasjes daar en we waren dus een beetje te laat. En dan word je gedwongen om ergens naar binnen te gaan, omdat je denkt, zo! Mooie kleur die gevel. En die kaart ziet er verdomd goed uit. Zodoende, eindigde (of begonnen) we aan de bar bij Cabrón. Een vrij kleine kaart (letterlijk en figuurlijk) met al het goeds wat Mexico te bieden heeft. Per persoon heb je twee tot drie maaltijden nodig om voldaan te zijn. In ons geval eet je er dus drie per persoon.

Taco’s staan bij Cabrón (hartstikke nieuw dus in Amsterdam) als hoofditem op de menukaart. Maar ook een Mexicaans stoofpotje bijvoorbeeld. Wij gingen voor de garnalencocktail, taco’s met soft shell crab en de taco’s carnitas (die laatste werd ons aanbevolen, zeker geen teleurstelling). Biertje erbij en alles was tranquillo en chill. Cabrón is opgericht door drie Mexico fanaten. Zijn ze in Mexico geweest? Nee, dat niet (frappant wel). Maar ze wilden wel heel graag gaan… Aha. Okeisgoed.

Er staan ook allerlei vegan dingen op de menukaart. We zijn het aangegaan (sorry, not vegan hier). We probeerden de taco met vegan kaas en blauwe bessen (wij denken dan toch… Waarom zou je ‘kaas’ eten als het geen kaas is? Or is that just us?). De besjes maakten het wel weer goed (lekker zoet!). De vegan brownie hebben we ook even overgeslagen. Het zat goed vol en dat merkten we aan de akoestiek (die was niet op en top). Mocht de pret verder niet drukken hoor: de gezellige bar en het heke aardige personeel maakten heel wat goed. De bar van Cabrón is overigens echt het middelpunt van de zaak. De Heilige Maria staart je aan en er staan kaarsjes omheen (lekker knus). Door de open keuken maak je af en toe contact met de chefs (mede-oprichters). Twee mannen die passievol en met plezier aan het koken zijn. Op z’n Mexicaans dus. Alsof ze er zelf zijn geweest. We’ll be back Cabrón.

cabron.amsterdam