Nederland, Veluwe30 maart 2021, door Nina van Hilst

Het nieuwste design tiny house op de Veluwe: NOYR

Nederland, Veluwe, 30 maart 2021, door Nina van Hilst

Het nieuwste design tiny house op de Veluwe: NOYR

Als er iets is wat 2020 ons cadeau gaf, dan was het de waardering voor de Nederlandse natuur. Waarbij de Veluwe een der favorieten is. En - eerlijk is eerlijk - de echt leuke tiny houses voor een weekendje escapism blijken niet aan te slepen. Één van de nieuwste design cabin is NOYR. Echt nét een jaar open - let's go!

Tiny house NOYR

Tiny house NOYR

NOYR – dat spreek je uit als ‘noir’ – is een zwarte houten cabin met grote ramen waardoor het voelt alsof je in de natuur zit (en zelfs slaapt, want het bed grenst aan het raam). Ohh, wat dromen we van heldere avonden waar we zo vanuit het bed naar de sterren kunnen turen. De inrichting is minimalistisch, maar toch warm door lekker veel hout. Uit de ramen naar buiten staren, met een glas wijn buiten naar de vogeltjes luisteren, met een pot thee en een boek tot rust komen of eropuit gaan. Je mag het helemaal zelf bepalen.

 

Als je eraan toe bent om NOYR te verlaten, dan loop je direct het bos in. Omliggend vind je het Veluwemeer, de Elspeetse heide, de Zandenplas en de zandverstuivingen van Hulshorst en Doornspijk. Genoeg avonturen en wandelingen voor de boeg dus. De cabin zelf ligt op een kleinschalige boscamping in het dorpje Nunspeet en vlakbij ligt het schattige dorpje Elburg. Je snapt wel dat je je in deze omgeving gaat vermaken. Of je doet – want dat mag in een cabin in de natuur – gewoon even he-le-maal niks.

Tiny house NOYR

Ook zo’n tiny house fan? Hier vind je er meer: tiny houses Nederland